Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Compania romaneasca Syscom 18 sustine proiecte de cercetare stiintifica

0

In Romania cercetarea stiintifica detine un potential important de dezvoltare, care este insa doar partial valorificat. Astfel, pe de o parte sectorul de cercetare-dezvoltare a cunoscut in ultimii 10-15 ani o semnificativa reducere de personal, iar pe de alta parte resursele financiare alocate de stat sunt insuficiente.

Exista insa in Romania cateva proiecte care continua sa se dezvolte si catre care sunt orientate fonduri si sprijin material. Pentru grupul de actionari care au infiintat compania romaneasca de automatizari industriale si sisteme de masura – Syscom 18 – in 1991, cercetarea reprezinta o conditie „sine qua non” pentru dezvoltarea oricarui proiect, stiintific sau nu. Iar sustinerea cercetarii in domeniul stiintific s-a impus practic de la sine pentru specialistii Syscom 18. Adevarul este ca la Syscom 18 se pune mare pret pe oameni si carti. La propriu. Sunt putini cei care stiu ca, prin eforturi proprii de finantare, Syscom 18 „tine in viata”, inca din 1997, Biblioteca Chimiei, una dintre cele mai mari din Europa de Est, si unica prin volumul si calitatea fondului documentar. Studenţii, doctoranzii, cadrele universitare, cercetatorii, proiectantii si specialistii au acces gratuit la 46.000 volume de carti, printre care se numara cele mai importante enciclopedii specializate si generale, editate pe plan mondial si 950 de titluri de reviste specializate.

Tot Syscom 18 finanteaza doua reviste de mare valoare stiintifica, „Revista de Chimie” si „Materiale Plastice”, ambele indexate ISI si recunoscute pe plan mondial prin recenzare in Chemical Abstracts, Current Contents si Analytical Abstracts precum si prin includerea in indexul pentru publicatii stiintifice al ISI (Institute for Scientific Information), Philadelphia, SUA. Evaluarea articolelor este realizata de specialisti pentru fiecare domeniu, iar revistele disemineaza astfel pe plan international articolele cercetatorilor romani, asigurand citarea lor in publicatii straine.

„Revista de Chimie”, fondata in 1949, are o aparitie lunara, iar articolele publicate sunt din domeniul chimiei, petrochimiei, ingineriei chimice, echipamentelor de proces, biotehnologiei si protectiei mediului. Revista „Materiale Plastice”, fondata in 1964, are aparitie trimestriala, iar articolele publicate sunt din domeniul materialelor plastice, elastomerilor, firelor si fibrelor sintetice, materialelor compozite, sinteza, caracterizare si inginerie.

„Cercetarea stimuleaza inovatia, iar inovatia poate stimula dezvoltarea si cresterea economica. Noi venim dintr-un domeniu in care performantele tehnice au un impact decisiv la nivel global, si ne dorim ca Romania sa beneficieze de sanse egale de a dezvolta solutii competitive. Cu toate ca oamenii de stiinta romani au performante recunoscute pe plan international, cercetarea stiintifica reala in Romania nu este suficient sustinuta. De aceea initiativa noastra de a finanta 100 % Biblioteca Chimiei si cele doua reviste credem ca este binevenita.”, precizeaza Ion Andronache.

Afla mai multe pe:
www.syscom.ro

www.bch.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.