Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: În plină sesiune, tinerii continuă să meargă în club! În clubul de lectură „Vocea cititorului”

0

Perioada examenelor chiar nu pare a fi o piedică pentru iubitorii de cărți din Cluj. În fiecare joi, subsolul localului Mint Bistro devine tot mai populat datorită clubului de lectură care din acest an a devenit eveniment săptămânal, organizat în cadrul campaniei Cărțile pe față, inclus în programul Capitalei Europene a Tineretului – Cluj-Napoca 1015.

vocea cititorului 2

Dacă nu ai auzit acest club până acum, află că este inedit. Participanții nu sunt nevoiți să citească povestirea sau cartea înainte de întâlnire, ci se citește pe loc, cu voce tare. Tocmai de aceea se aleg texte scurte ce pot fi lecturate în maxim 90 minute. După ce ascultăm vocile cititorilor, fiecare participant își aduce aportul într-o dezbatere despre textul citit, despre autor sau despre felul în care se identifică sau nu cu elemente din povestire. E un schimb plăcut de replici și curiozități.

„Mie ce-mi place foarte mult la clubul de lectură sunt mai ales discuțiile de după ce am terminat de citit și atunci oamenii spun ce părere au despre text și cum li se pare și ce idei le-au mai venit!”, a zis Victor Miron, unul dintre organizatori.

O altă participantă a clubului și membră a echipei Cărțile pe față, Adela Mureșan: „Țin minte ce ne-a zis bibliotecara în clasa a II-a, când am fost pentru prima dată la bibliotecă: Cărțile acestea sunt filme pe care voi puteți să le regizați! Dacă într-un film sau într-un desen animat imaginile sunt deja create, atunci când citiți voi creați povestea și voi puteți să o desenați și să o îmbogățiți așa cum vreți voi”

Joi, 29 ianuarie, întâlnirea e tot de la ora 20 în Mint Bistro, fiind cea de-a 9-a ediție. Se va citi povestirea „Drive my car” din volumul „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami; un volum interesant și lipsit de ezitări, despre sentimentele și trăirile bărbaților care au pierdut sau n-au avut vreodată pe cineva. În edițiile trecute s-au citit texte din autori precum J.D. Salinger, Marius Chivu, Eric-Emmanuel Schmitt, Alice Munro sau Mircea Cărtărescu.

vocea cititoruluiPentru a înțelege mai bine conceptul acestui club de lectură și pentru a intra puțin în atmosfera sa plăcută, echipa campaniei Cărțile pe față a realizat un clip video pe care vă invităm să-l urmăriți. Bineînțeles, dorința echipei este ca acest tip de club de lectură să fie implementat în cât mai multe orașe din țară și sunt dispuși să îi ajute pe toți cei care doresc să preia inițiativa.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.