Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cine sunt cei ce ne sufoca? De ce ii acceptam? (campania „Trezeste Romania”)

0

Cine sunt cei ce ne sufoca? De ce ii acceptam?

Degetul lenesilor din aceasta tara care asteapta vesnic sa cada para malaiata de undeva din cer se simte indreptatit sa arate acuzator catre romanii care nu doar vorbesc, ci si fac ceea ce afirma cu convingere, dar mana toata, cu degetele impreunate, ar putea cladi ceva, de   n-ar fi ocupata sa darame. Criticile acide ale guralivilor care stau pe margine si au la indemana cuvintele, dar nu lasa nimic notabil in urma lor, ii ingroapa de multe ori in ignoranta pe cei ce, de nu sunt destul de incapatanati si puternici, incearca fara succes sa isi impuna initiativele benefice. De aceea s-a nascut miscarea “Trezeste Romania”, iar emisiunea care e parte din campanie este ora in care aducem in lumina oameni frumosi la minte si la suflet, povesti ale romanilor fara nume cunoscute la scara larga, dar ale caror fapte, idei, voci misca lucrurile in directia buna intr-o tara in care, din pacate, la ordinea zilei sunt piedicile puse celor care vor sa construiasca ceva durabil. 

Orice schimbare in bine a pornit de la o mana de oameni. Familia noastra e poate mica acum, dar „Trezeste Romania” se intregeste zi de zi. Cei ce ni se alatura vad deja altfel lucrurile dupa ce afla povestile incapatanatilor care inca mai traiesc in colturi nebanuite de Romanie sau ne fac mandri sa spunem ca suntem romani in lumea cea larga, unde le este rostul, si nu uita de locul in care s-au nascut. Cu ei si cu tine alaturi, vom fi mai multi, mai buni, mai uniti, mai in putere sa schimbam lucrurile in bine, aici, la noi acasa.

De fapt, despre ce vorbim? Despre cuvinte care doar suna bine? Nu, despre punctul de pornire, singurul posibil, spre a repara ceva in aceasta tara si a construi pe o baza corecta. E  tara in care ne-am putea dori mai mult sa traim, decat sa fie locul de unde, cat mai des, sa visam sa plecam spre a ne pune in practica ideile. „Trezeste Romania” este demersul jurnalistic lipsit de barfe si scandaluri, e locul istoriilor incredibile scrise la timpul prezent de catre romani despre care ne e teama sa nu fie din ce in ce mai putini.

Daca iti pasa, semneaza Manifestul „Trezeste Romania” pe www.realitatea.net/petitia-trezeste-romania-semneaza-aici-petitia-manifest_940739.html?utm_source=Cub-Homepage/Trezeste-romania&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb , intra pe pagina de  Facebook ce poarta numele „Trezeste Romania” si vezi ultima noastra editie la link-ul www.realitatea.net/emisiuni/trezesteromania.html . 

Iti sta in putere sa faci ceva. Tu alegi!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.