CIMA își întărește prezența în România printr-un parteneriat cu ASE

0
  • Parteneriatul va permite echivalarea unor examene CIMA de către studenții din ASE
  • Studiile arată că 87% dintre angajatori ar plăti mai mult pentru a angaja un membru CIMA
  • Primele 100 branduri mondiale aleg membri CIMA

The Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management, își întărește prezența în România prin semnarea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice București (ASE), cea mai mare și importantă instituție de învățământ superior cu profil economic din România.

Foto - semnarea parteneriatului CIMA-ASE

Ca urmare a acestui parteneriat, începând cu acest an, studenții din ASE vor avea oportunitatea de a obține Certificarea CIMA în Contabilitatea Întreprinderii și Diploma CIMA în Contabilitate de Management în același timp cu diplomele de licență și masterat de la universitate. Astfel, studenții care vor obține o diplomă de licență de la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor beneficia de echivalarea a patru examene CIMA și vor obține Certificarea în Contabilitatea Întreprinderii după promovarea examenului “Bazele Eticii, de Guvernanță Corporativă și de Drept”. De asemenea, studenții care vor urma programul de masterat Tehnici Contabile și Financiare pentru Managementul Afacerilor din cadrul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor putea beneficia de recunoașterea a trei examene CIMA și vor obține Diploma în Contabilitate de Management după promovarea unui examen CIMA de tip studiu de caz.

Prof. Univ. Dr. Pavel Nastase, Rector al ASE, a declarat: “Obținerea acreditării programelor noastre universitare de la organizații profesionale contabile relevante în plan internațional este fundamentală pentru instituția noastră, studenți și cadre universitare, pe mai multe planuri. Aceasta este în perfect acord cu strategia de internaționalizare pe care ASE a urmat-o în mod constant deja de foarte mulți ani, pe de o parte, precum și cu intenția noastră de a oferi absolvenților programe recunoscute în piață, pe de altă parte. Sunt foarte încântat că CIMA a ales ASE pentru a încheia un astfel de acord care reprezintă o recunoaștere a calității programelor noastre, a facultății și a studenților noștri.”

Krzysztof Kmuk, Manager de Dezvoltare Piețe Emergente, CIMA, a comentat: “Privim cu deosebit respect parteneriatul cu ASE, una dintre cele mai prestigioase universități din România, care face parte din strategia noastră globală de cooperare cu angajatori, consultanți și mediul academic pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de angajare ale companiilor și oamenilor. Titlul CGMA (Chartered Global Management Accountant) asigură dezvoltarea oportunităților de carieră și suntem bucuroși că putem furniza aceste oportunități studenților de la o universitate românească de cel mai înalt nivel”.

CIMA Professional Qualification este unul dintre cele mai importante programe de calificare din lumea financiară și de business și unul dintre cele mai apreciate de angajatori. Studiile arată că 87% dintre angajatori ar plăti mai mult pentru a angaja un membru CIMA, iar primele 100 branduri mondiale aleg membri CIMA.*

“CIMA asigură o gamă largă de cunoștințe și aptitudini contabile, financiare și de business, oportunități mai bune în carieră și recunoaștere globală. Suntem încântați de interesul pe care CIMA l-a generat în România și de numărul mare de studenți și membri din comunitatea locală care au ales calea unică CIMA către a deveni strategi de business cu calificare financiară”, a adăugat Krzysztof Kmuk.

The Chartered Institute of Management Accountants colaborează în prezent cu doi furnizori de servicii educaționale, ExP Group și BPP Romania, care organizează cursuri suport pentru examenele CIMA.

* CGMA brand index survey 2014 și Interbrand/Fortune/CIMA, 2013; Membrii CIMA obțin automat certificarea CGMA (Chartered Global Management Accountants), sub egida CIMA și AICPA (the American Institute of Certified Public Accountants).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.