Cercul de Donatori Braşov – eveniment filantropic, ediţia a II-a

0

Fundaţia Comunitară Braşov aduce din nou braşovenii împreună pentru şansa de a reuni şi a direcţiona resursele comunităţii acolo unde este mai mare nevoie de ele, în cadrul celei de-a doua ediţii a Cercului de Donatori, pe 26 noiembrie.

cercul de donatori brasov

Cercul de Donatori se alătură suitei de evenimente cu scop filantropic orchestrate cu succes de Fundaţia Comunitară Braşov. Cum se măsoară succesul acestor evenimente? Prin faptul că aduc comunitatea laolaltă şi îi mobilizează eforturile în direcţii de dezvoltare ce conduc la crearea unui viitor optimist şi prin faptul că fiecare donator, indiferent de mărimea sau natura contribuţiei sale, ştie că gestul său va avea un impact maxim, potenţat fiind de donaţiile celorlalţi participanţi.

Proiectele care au şansa de a continua să schimbe vieţi cu ajutorul participanţilor la această ediţie Cercului de Donatori Braşov, sunt:

Adăpostul de criză „Esther” iniţiat de Biserica Reformată “Casa Speranţei” – locul în care victimele violenţei domestice îşi pot găsi linistea şi pot avea răgazul necesar pentru a lua o decizie asupra viitorului lor. Aceste săptămâni în adapost, departe de agresor, le oferă ocazia unei vieţi „normale”, fără frica constantă a abuzului.
Centrul de zi pentru persoanele fără adăpost aflate în asistenţa Fundaţiei Bucuria Darului – o şansă pentru recăpătarea identităţii şi reintegrarea socială, un sprijin care le poate salva viaţa, prin organizarea unui spaţiu unde primesc o masă caldă, au acces la un duş cald şi îşi pot spăla hainele. Pentru că fiecare om are dreptul la o nouă viaţă!
Timp pentru educaţie– proiectul Asociaţiei Diversitate, care susţine cu tărie şi cu expertiză, că educaţia în rândul copiilor din medii defavorizate poate face diferenţa dintre un viitor plin de incertitudine şi o viaţă cu sens.

“Fiecare invitat al Cercului de Donatori trăieşte experienţa de a dona într-un mod conştient: înţelege mecanismele proiectelor susţinute, înţelege impactul acestora în comunitate şi are şansa de se implica activ în schimbarea în bine a comunităţii. Alăturând contribuţia sa în bani, timp sau know-how celorlaltor donatii, invitatul are satisfacţia unui impact pozitiv al gestului său.“ povesteşte Laura Popeea, coordonator al proiectului şi membru în boardul Fundaţiei Comunitare Braşov.

Proiectele prezentate în cadrul Cercului de Donatori Braşov sunt atent selectate de Fundaţia Comunitară şi incluse în mod detaliat într-un catalog menit să promoveze proiectele relevante din comunitatea locală. Proiectele sunt descrise în mod transparent şi credibil. Fiecare cauză este apoi prezentată în cadrul evenimentului public, pe parcursul căruia invitaţii îşi iau angajamentul să susţină cu o anumită sumă, cu timp sau cu know-how proiectul care i-a impresionat. După un an, fiecare donator primeşte şi un raport care detaliază impactul său şi modul concret în care au fost folosite resursele primite de către fiecare cauză în parte.

Organizat înainte de luna cadourilor, pe 26 noiembrie la HOF Cafe, din Piaţa Sfatului nr. 14, Cercul de Donatori răspândeşte ideea că darurile cele mai importante trebuie făcute pe tot parcursul anului. Astfel, joi 26 noiembrie, braşovenii au şansa de a face un dar cu adevarat valoros – să schimbe viaţa celor care au cu adevarat nevoie de sprijin şi să înteleagă exact cum pot face acest lucru. Ei sunt aşteptaţi să se implice în cauze vitale pentru comunitatea locală, precum asigurarea accesului la hrană şi igiena a persoanelor fără adăpost, asigurarea accesului la educaţie a copiilor din medii defavorizate sau siguranţa femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice.

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov este inițiativa unei echipe de 13 persoane care au viziunea de a construi o entitate care să contribuie la dezvoltarea unei comunităţi locale puternice, unite și generoase, care își pune în practică ideile pentru bucuria de a trăi împreună. Misiunea noastră este aceea de a mobiliza energia oamenilor în acte de dăruire, prin crearea unei punți de legatură între resursele locale și nevoile comunității brașovene. O fundaţie comunitară atrage fonduri din donaţii de la persoanele fizice şi companiile dintr-o anumită zonă şi distribuie fondurile, sub formă de finanțări, către diverse cauze locale. Cu fondurile strânse, fundaţia finanţează iniţiative locale propuse de organizaţii non-profit sau grupuri de inițiativă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.