Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai importante realizări ale anului 2011 în diferite domenii ale culturii vor fi recunoscute la Gala Premiilor Radio România Cultural! Vezi care sunt nominalizarile!

0

Mihai Şora şi Radu Mihăileanu  vor fi distinşi la Gala Premiilor Radio România Cultural

 

Cele mai importante realizări ale anului 2011 în diferite domenii ale culturii vor fi recunoscute şi celebrate luni, 19 martie 2012, de la ora 19.00, la a XII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural care se va desfăşura la Teatrul Odeon şi va fi transmisă în direct de Radio România Cultural şi TVR Cultural.

În cadrul galei prezentate de Emilia Popescu şi Stefan Bănică vor fi acordate premii la douăsprezece secţiuni, precum şi trei premii speciale, ai căror câştigători sunt deja cunoscuţi:

P r e m i u l  d e  E x c e l e n ţ ă îi va fi decernat eminentului cărturar Mihai Şora.

Pentru tinereţea şi seninătatea spiritului său, pentru faptul că şi-a păstrat intacte peste decenii bucuria „întâlnirii cu celălalt” şi disponibilitatea pentru dialog – „dialogul este calea ce ar putea, eventual, duce la împlinirea persoanei”, spunea, mai demult, Mihai Sora –, pentru opera sa filosofică în deplină concordanţă cu verticalitatea sa morală…

Pe scurt, pentru modelul Mihai Şora.

P r e m i u l  L u x  M u n d i îi revine regizorului Radu Mihăileanu.

Pentru cariera sa cinematografică de anvergură mondială, în care, însă, spiritul autohton românesc, marcat de aciditatea şi umorul de sorginte caragialiană, este prezent la cote maxime. Departe de ţară, a rămas aproape de sufletul acestui neam, pe care l-a înţeles cum puţini cineaşti au făcut-o.

P r e m i u l  ”I n  m e m o r i a m  I o s i f  S a v a” se va acorda pianistului Horia Mihail.

Pentru proiectul naţional Pianul călător 2011, o iniţiativa unică realizată împreună cu Radio România Cultural, ce a constat în faptul că un pian al Societăţii Române de Radiodifuziune a călătorit alături de Horia Mihail în cinci oraşe în care nu exista un pian de concert, ajungând la Mediaş, unde a rămas pentru 3 ani. În 2011, Horia Mihail s-a mai distins prin apariţia primului CD solo, prin susţinerea turneelor naţionale “Duelul viorilor” şi “Cele trei dive”, în care şi-a pus în valoare talentul şi apetenţa pentru genul cameral.

Nominalizările pe domenii ale Galei Premiilor Radio România Cultural sunt următoarele:

La categoria „Poezie” nominalizările sunt:

 • La două zile distanţă de Marin Mălaicu-Hondrari, Editura Charmides, Bistriţa Năsăud, 2011,
 • instituţia moartă a poştei de Ionuţ Chiva, Editura Casa de pariuri literare, Bucureşti, 2011,
 • Orice (Uverturi & reziduuri) de Sorin Gherguţ, Editura Pandora M, Bucureşti, 2011
 • unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo de Ioan Es Pop, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2011

La “Proză” au fost nominalizate volumele:

 • Acasă, pe Câmpia Armaghedonului de Marta Petreu, Editura Polirom, Iaşi, 2011,
 • Viaţa lui Kostas Venetis de Octavian Soviany, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2011
 • Contorsionista de T.O. Bobe, Editura Humanitas, Bucureşti, 2011,
 • Cinci minute pe zi de Lavinia Branişte, Editura Casa de pariuri literare, Bucureşti, 2011,
 • FEM de Magda Cârneci, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2011

La secţiunea „Film” au fost nominalizate:

 • Ceva bun de la viaţă, regia Dan Piţa ,
 • Crulic – drumul spre dincolo – regia Anca Damian ,
 • Loverboy – regia Cătălin Mitulescu,

La categoria “Teatru”, nominalizările sînt următoarele:

 • Regizorul Gavriil Pinte pentru spectacolul Ispita Cioran,
 • Actorul Sorin Leoveanu pentru rolul titular din spectacolul Caligula de la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova,
 • Regizorul Călin Mocanu pentru coordonarea Festivalului Internaţional ”Bucurii pentru copii”.

Nominalizaţii la secţiunea “Arte plastice” sunt artiştii plastici: Alma Redlinger, Constantin Flondor, Neculai Păduraru

Pentru categoria “Muzică” au fost nominalizaţi: pianistul Dan Grigore, dirijorul Horia Andreescu, dirijorul Stelian Olariu.

La secţiunea “Educaţie şi învăţământ”, lista nominalizărilor este următoarea:

 • Ambasada Japoniei în Romania pentru organizarea primului Târg Educaţional de prezentare a oportunitatilor de studiu in Japonia.
 • Liga Studentilor Romani din Strainatate pentru proiectul “Forumul România Jună”
 • Erasmus Student Network (ESN) Romania pentru coordonarea proiectului „Studenţii străini Erasmus descoperă Transilvania”
 • Cristina Rigman pentru implicarea în organizarea primei ediţii a Galei Voluntariatului în Anul European al Voluntariatului 2011.

 

Nominalizaţii la secţiunea „Ştiinţă” sunt:

 • Echipa GOLIAT: Mugurel Bălan, Marius Trusculescu, Claudiu Drăgăşanu, Alexandru Pandele, l-au construit pe GOLIAT, primul microsatelit de concepţie şi contrucţie 100% românească, o premieră absolută pentru România
 • Prof univ. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, membru corespondent al Academiei Romăne
 • Conf. univ. dr. Adrian Niţă pentru lucrarea Polemice, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2011

La categoria ”Reviste şi suplimente culturale” sunt nominalizate publicaţiile Lettre Internationale, Arhitext, Cultura, Teatrul Azi

La categoria “Emisiuni, campanii şi transmisiuni TV culturale” nominalizările sunt:

 • Garantat 100%  – TVR 1, realizator Cătălin Ştefănescu,
 • În premieră – Antena 3. Realizator: Carmen Avram,
 • Cap de afis – TVR 3
 • De ce-aş citi – TVR Info, realizator  Tudor Călin Zarojanu
 • Literatura de azi – TVR Cultural, realizator  Daniel Cristea-Enache

La categoria “Web-site-uri culturale” sunt nominalizate site-urile : www.thechronicle.rowww.modernism.ro, www.creativemonkeyz.comwww.agentiadecarte.ro

La secţiunea “Proiecte culturale, bienale şi festivaluri” au fost nominalizate:

 • Violoncelistul Marin Cazacu, pentru iniţierea şi organizarea consecventă a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii” şi a Orchestrei Române de Tineret.
 • Coregraful Cosmin Manolescu, pentru iniţierea programului european de mobilitate şi schimburi artistice E-Motional Bodies&Cities
 • Regizorul Mihai Măniuţiu, pentru iniţiativa „Întîlnirilor internaţionale de la Cluj”.

www.radioromaniacultural.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.