Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai frumoase cărți din România în expoziție la Cluj-Napoca

0

 Vernisaj: 03 octombrie de la ora 16:30, în cadrul Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, la Cazinoul din Parcul Central.

Cărțile câștigătoare în concusul național de design de carte organizat de un ong clujean

 

Cărțile câștigătoare în concursul național de design de carte  Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2012, pot fi răsfoite în perioada 3-6 octombrie în standul special amenajat în cadrul Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, la Cazinoul din Parcul Central. Expoziția este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Federaţia Editorilor din România.

În chiar prima zi de Bookfest, pe 03 octombrie de la ora 16:30, va avea loc vernisajul expoziţiei,la care vor participa: Adina Pașca – inițiatorul proiectului, Timotei Nădășan – membru al juriului, Mihai Mitrică – director executiv Bookfest.

Proiectul Cele mai frumoase cărţi din România este realizat APC – ong din Cluj-Napoca.Aflat deja la a doua ediţie, proiectul cultural reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională. Activitatea centrală este un concurs național de design de carte, în urma căruia un juriul format din specialiști români și străini selectează cele mai frumoase cărți, care sunt constituite într-o expoziție prezentată în țară, cât și în străinătate. Inițiativa vorbește despre materialitatea cărții, despre întoarcerea paginilor, despre modul în care înfățișarea unei cărți ne traduce conținutul acesteia, despre felul în care aranjarea textului în pagină, creativitatea sau originalitatea ilustrațiilor, finețea tiparului, legarea potrivita a foilor, foșnăitul și greutatea hârtiilor.

În cadrul ediţiei 2012, în concurs au fost înscrise 248 de cărţi, dintre care juriul a selectat 32 de volume şi a acordat 5 premii. Cărţile câştigătoare au mai fost expuse în România în expoziţia „Cele mai frumoase cărţi” şi în cadrul proiectului „Carte cu Arte” , iar în străinatate au participat la târgurile internaţionale de carte: Frankfurt Book Fair 2012, Leipzig Book Fair 2013 în expoziţia Stiftung Buchkunst,  Salon du Livre Paris 2013, urmând şi Frankfurt Book Fair 2013.

Ediția 2013 este în desfășurare, în data de 2 octombrie sunt anunțate cărțile câștigătoare, iar premiile vor fi acordate la vernisajul expoziției din 4 noiembrie, la Una Galeria București.

Cei interesaţi vor găsi mai multe detalii despre proiect pe www.celemaifrumoasecarti.ro.

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Parteneri: Institutul Francez din București, Federația Editorilor din România,  UNArte – UNAgaleria, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibilă, Asociația Idioma, Agressione.

Proiectul este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.