Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de a zecea ediţie „Stagii pe bune” se apropie de final

0

Studenţii în domeniul IT&C care îşi doresc să acumuleze experienţă profesională de calitate pe durata verii mai au la dispoziţie trei zile pentru a aplica pentru una dintre poziţiile de stagiu disponibile pe platforma „Stagii pe bune”. Aplicaţiile se realizează online la http://stagiipebune.ro până duminică, 11 mai.

Afis Stagii pe bune

„Stagii pe Bune” este programul oficial de stagiatură al celor mai importante centre universitare în domeniul IT&C din România, printre care se numără Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti sau Facultatea de Informatică din Iaşi. Cea de a zecea ediţie a programului a debutat pe data de 13 februarie, iar tinerii care îşi doresc să facă primul pas în carieră încă din perioada facultăţii pot aplica până duminică, 11 mai, pentru una dintre poziţiile de stagiu disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro.

Peste 1300 de tineri au aplicat până în prezent la cele 750 de poziţii de stagiu oferite de cele 55 de companii participante în program. În plus, tinerii au avut ocazia să afle mai multe despre oportunităţile care le stau la dispoziţie şi să discute în mod direct cu unii dintre cei mai apreciaţi angajatori din domeniu la cele două evenimente „Stagii pe bune” care au avut loc pe 22 martie la Bucureşti şi pe 29 martie la Iaşi.

„Am fost impresionaţi de numărul mare de studenţi care au participat la evenimentele „Stagii pe bune” din 2014, iar acest lucru ne arată faptul că tinerii conştientizează astăzi importanţa experienţei profesionale pe care o pot câştiga efectuând un stagiu de practică pe durata verii. Peste 750 de participanţi au venit la evenimentele din Bucureşti şi Iaşi pentru a se informa şi a cunoaşte reprezentanţi ai unora dintre cei mai doriţi angajatori din domeniu. Am primit feedback excelent atât de la companiile partenere, cât şi de la studenţi şi ne bucurăm să vedem că astăzi, după 10 ani, „Stagii pe bune” a devenit un proiect de referinţă, relevant şi util pentru toţi cei implicaţi”, a declarat Vlad Posea, coordonator proiect „Stagii pe bune”.

Poziţiile de stagiu disponibile pe platforma „Stagii pe bune” se diferenţiază prin faptul că oferă tinerilor şansa de a înţelege ce presupune o carieră în domeniu lucrând alături de profesionişti pe proiectele tehnice ale companiei. Oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională nu se opresc aici, studenţii beneficiind de mentorat şi suport continuu oferit de oameni cu experienţă.

La finalizarea programului de practică, cei mai buni dintre stagiari au posibilitatea de a continua colaborarea în cadrul companiei, iar angajatorii din domeniul IT&C dau dovadă de flexibilitate şi le permit tinerilor să îşi stabilească programul în aşa fel încât să îşi poată continua studiile. În plus, studenţii din ani terminali pot alege să îşi realizeze lucrările de diplomă în parteneriat cu o parte dintre companiile partenere „Stagii pe bune” şi au astfel acces la resurse de ultimă generaţie şi burse de cercetare.

„Organizarea acestei ediţii a fost excelentă! Cred că promovarea iniţiativei şi-a atins obiectivul, iar dovada consta în participarea deosebit de numeroasă din partea studenţilor care ne-au adresat o mulţime de întrebări legate de programele de stagiu oferite”, a declarat Cătălin Georgian, Fondator al Companiei Advahoo.

„Ca în fiecare an observăm o îmbunătăţire continuă a organizării şi promovării proiectului, participanţi şi aplicanţi mai mulţi şi mai interesanţi. Un succes!”¸ a completat Carmen Buruiană, HR Manager Bitdefender.

Aplicaţiile pentru unul dintre programele de stagiu disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro continuă până duminică, 11 mai, iar selecţia finaliştilor va fi realizată conform procedurilor de recrutare interne ale fiecărui partener în perioada 13 mai – 3 iunie. Stagiile de practică au o durată medie de 3 luni şi se finalizează pe data de 1 octombrie 2014, o dată cu începerea noului an universitar.

Cea de a zecea ediţie „Stagii pe Bune” a fost organizată cu susţinerea companiei Bitdefender şi a partenerilor Adobe, Ubisoft, 4psa, Intel, Totalsoft, Teamnet, East Vision Systems, Ixia şi VMWare. Mediatizarea programului a fost asigurată de partenerii media DIGI TV, Forbes România, Adevărul, Gadget-Trends, Market Watch, Computer World, PCWorld, România Pozitivă şi inventează.ro.

Despre ASPI

Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI) este o organizaţie neguvernamentală pornită în 2006 de Bogdan Iordache, Vlad Posea, Sami Potârca, Dragoș Cârciumaru și Daniel Petrescu, absolvenți ai Universității Politehnice București. Asociația își propune să îmbunătățească colaborarea dintre industria de IT&C și facultățile de profil. ASPI organizează din 2005 programul de stagii ”Stagii pe Bune” și din 2012 programul de lucrări de diplomă în cotutelă ”Diplodocus”.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.