Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Categoria INOVATIE a inregistrat cele mai multe inscrieri in competitia Gala Societatii Civile 2019  Judetele Brasov, Cluj si Ilfov fruntase la inscrierile din afara Bucurestiului

0

181 de initiative, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe si 14 campanii de comunicare s-au inscris la a XVII-a editie a Galei Societatii Civile, cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Anul acesta cele mai multe proiecte au fost inscrise la sectiunea Premiul Special pentru INOVATIE, respectiv 37.

In topul inscrierilor, sectiunea este urmata de Educatie, Invatamant, Cercetare, cu 33 de proiecte si de Proiecte pentru Tineret, cu 32 de inscrieri.

Cele mai multe inscrieri provin de la organizatii din Bucuresti, respectiv 123 de proiecte, programe si campanii de comunicare. In premiera, pe locul doi se claseaza judetul Brasov, cu opt proiecte inscrise, iar pe locul al treilea se pozitioneaza, la egalitate, judetele Cluj si Ilfov, cu cate sapte inscrieri.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Bacau, cu cinci inscrieri, urmate de judetele Alba, Timis, Galati si Tulcea, fiecare cu cate trei inscrieri. Topul inscrierilor continua cu judetele Constanta, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt si Prahova, cu cate doua proiecte si se incheie cu Arad, Bihor, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu si Vrancea, reprezentate in competitie cu cate o inscriere.

„Anul acesta ne bucuram de cele mai multe inscrieri in sectiunea dedicata Inovatiei datorita modului in care organizatiile au ales sa abordeze problemele si nevoile identificate in comunitati. Astfel de proiecte pot reprezenta modele prin solutiile sociale sau educationale pe care le propun.

Din nou, sectiunea Educatie se situeaza printre fruntase la numarul de inscrieri in competitie si se remarca prin diversitatea proiectelor, subliniind, inca o data, aceasta nevoie de servicii educationale diferentiate, de reformare a sistemului, necesitatea unei abordari diferite – o misiune ce pare sa poata fi dusa pana la capat in momentul de fata doar de sectorul asociativ.”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societatii Civile.

Pana in data de 15 mai 2019, 48 de specialisti vor evalua proiectele inscrise la cea de-a XVII-a editie a Galei Societatii Civile, profesionisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, la care se adauga reprezentanti ai sectorului privat. Dintre acestia ii amintim pe: Alex Livadaru, Aurora Liiceanu, Cosmin Savu, Cristian Lupsa, Cristina Hanganu, Dani Sandu, Elena Stancu, Horia Ghibutiu, Mihaela Dedeoglu, Mircea Toma, Monica Jitariuc, Vlad Mixich, Razvan Exarhu, Simona Tache, Valentin Suciu, Vasi Radulescu, Vintila Mihailescu, Vlad Tausance.

Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in data de 3 iunie 2019, la Ateneul Roman, in Bucuresti. In cele XVI editii de pana acum, Gala Societatii Civile a premiat peste 700 de initiative generate de sectorul neguvernamental, care au reusit sa aduca schimbari pozitive majore in societate, proiecte care investesc in Romania si in viitorul sau.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societatii Civile 2019, vizitati: http://www.galasocietatiicivile.ro/participants.php.

Gala Societatii Civile 2019 in cifre:

Numar total de proiecte, programe si campanii inscrise in competitie si forma de organizare

# 181 proiecte, programe si campanii inscrise

# 144 de proiecte

# 23 de programe

# 14 campanii de comunicare

Statistici / judete participante / proiecte

# Cele mai multe inscrieri provin de la reprezentanti din Bucuresti, respectiv 123 de proiecte, programe si campanii de comunicare.

# In premiera, pe locul doi se claseaza judetul Brasov, ai carui reprezentanti au inscris in competitia Galei Societatii Civile 2019 opt proiecte/ programe/ campanii de comunicare.

# La egalitate, se pozitioneaza judetele Cluj si Ilfov, cu cate sapte inscrieri in competitia Galei Societatii Civile din acest an.

# Pe urmatoarea pozitie se claseaza reprezentantii din Bacau, care au cinci inscrieri.

# Judetele Alba, Timis, Galati si Tulcea au fiecare cate trei inscrieri.

# Constanta, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt si Prahova au cate doua proiecte in competitie.

# Arad, Bihor, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu si Vrancea sunt reprezentate in competitie cu cate o inscriere.

Statistici forma de organizare

# 125 organizatii neguvernamentale

# 15 agentii & companii si o institutie publica (in sectiunea Campanii de comunicare pe teme sociale)

# 6 persoane fizice

# 4 grupuri de initiativa

Statistici inscrieri/ sectiuni

Categoria A

Educatie, Invatamant, Cercetare – 33 de proiecte

Sanatate – 21 de proiecte

Arta si cultura – 17 proiecte

Incluziune sociala – 17 proiecte

Protectia mediului – 11 proiecte

Comportament civic si Participare publica – 10 proiecte

Apararea drepturilor individuale/ colective – 7 proiecte

Servicii de asistenta sociala – 7 proiecte

Dezvoltare economica si sociala – 7 proiecte

Categoria B

Proiecte pentru Tineret – 32 de proiecte

Proiecte si campanii de Voluntariat – 26 de proiecte

Categoria C

Programe – 23 de programe

Campanii de comunicare pe teme sociale – 14 campanii

Initiative Cetatenesti – 8 proiecte

Categoria D

Premiul Special pentru INOVATIE – 37 de proiecte

Premiul Special Organizatia NEW ENTRY – 22 de proiecte

Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Initiata in anul 2002, Gala Societatii Civile are ca misiune recunoasterea tuturor initiativelor luate pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate, promovarea si premierea spiritului civic si a responsabilitatii sociale in Romania.

Gala Societatii Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Sustinatorii Galei Societatii Civile 2019:
Partener principal: KMG International

Partener pentru Sustenabilitate: Lidl Romania

Sponsor fondator: Fundatia Vodafone Romania

Parteneri: BCR, Bursa Binelui

Parteneri Media Principali: Rock FM, Promenada Mall, Radio Romania Cultural

Parteneri Media: IQads.ro, News.ro, RFI Romania, Romania Pozitiva, Sapte Seri, StiriONG.ro, Zile si Nopti

Parteneri traditionali: Gavrila & Asociatii, AVON Romania, Netvibes Romania

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.