Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Căsuța plantelor din Țarină” marele câștigător al concursului „Jurnalism eco pentru un mediu curat”

0

Proiectul „Jurnalism eco pentru un mediu curat”, organizat de ECOTIC impreuna cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își anuntă câștigătorul.

In perioada 3 mai si 15 octombrie, jurnaliști și viitori jurnaliști din toată țara și-au inscris articolele care prezintă bune practici in domeniul protectiei mediului: de la protejarea biodiversității în Parcul Natural Văcărești, la acțiuni de ecologizare, festivaluri care au luat in considerare componenta de mediu și la companii care au facut din protecția mediului o afacere sustenabilă. Toate acestea au demonstrat un interes crescând pentru activitățile de protecție a mediului înconjurător din partea ONG-urilor, a companiilor, a instituțiilor publice și de învățământ și, nu în ultimul rând, a publicului larg.

Articolul câștigător, Căsuța Plantelor din Țarină scris de Mirela Lazurca prezinta o initiativa a unor tineri din zona Transilvaniei, care doresc sa readuca plantele din flora spontana in viata de zi cu zi a romanilor. „Efectele lor sunt mult mai puternice comparativ cu ale celor cultivate, iar forța lor crește pe măsură ce mediul în care se dezvoltă este curat, departe de poluare și de îngrășăminte chimice. Există numeroase plante comestibile, curative, tinctoriale care aproape au căzut în uitare și care așteaptă cu răbdare să fie redescoperite.” se precizeaza in articol. Singura de acest fel din Romania, Casuta Plantelor face parte dintr-o rețea europeana de peste 30 de locații în care toate activitățile au ca punct comun redescoperirea plantelor sălbatice.

Premiul, un laptop de ultima generatie, va fi acordat castigatoarei în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat editia a X-a, în luna decembrie.

De asemenea, alte trei articole au atras atenția juriului și a publicului: Sălacea-i „fruncea”! și Peste 6000 de orădeni au început să depună deșeurile în trei fracții distincte, colectând separat și resturile vegetale, ambele scrise de Adriana Totorean, prezentând bune practici de colectare separată în județul Bihor și Despre Biodeck, un prim pas în lupta cu poluarea prin plastic în România scris de Ioana Popescu, ce descrie un model de business sustenabil axat pe preventia deseurilor din plastic prin promovarea de alternative ecologice.

Concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat” se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de Ecotic de-a lungul timpului și adresate publicului de toate vârstele și are drept scop, pe termen lung, crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste.

“Considerăm că evidențierea bunelor practici, puțin cunoscute publicului larg, contribuie la dezvoltarea unei atitudini pro-active a românilor în direcția îmbunătățirii factorilor de mediu și utilizării eficiente a resurselor”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați www.ecotic.ro

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.