Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CÂȘTIGĂTORII EDIȚIEI ANIVERSARE „PROMOVEAZĂ ABILITATEA!”

0

Gala Persoanelor cu Dizabilități, ediția a V-a
Promovează abilitatea!

CÂȘTIGĂTORII EDIȚIEI ANIVERSARE „PROMOVEAZĂ ABILITATEA!”

ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, au organizat ieri, 3 decembrie 2014, cea de-a cincea ediție a GALEI PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI. În cadrul evenimentului, produs în colaborare cu TVR și prezentat de Cătălin Ștefănescu și Miruna Gheorghe, au fost prezentați câștigătorii categoriilor de concurs din această ediție.

Castigator Angajatorii Abilitatii

„Promovează abilitatea!” a fost îndemnul ediției aniversare, cumulând esența tuturor edițiilor anterioare. Mai concret, ne-a adus aminte că abilitățile sunt diferențele care contează și că persoanele cu dizabilități sunt persoane active și independente, dacă sunt lăsate să fie așa.

„Gala face parte dintr-un proiect al nostru pentru revenire la normalitate. La o normalitate în care persoanele cu dizabilități se simt în siguranță și înconjurate de dragoste. Într-o astfel de societate, atât persoanele cu dizabilități, cât și cele fără, își îndeplinesc visele și menirea.” a spus în deschiderea Galei, domnul Cristian Ispas, director general Fundația Motivation România.

„Excelența Sa, doamna Ulla Väistö, Ambasadoarea Finlandei, a povestit la Gală că, în absolut toate școlile din țara domniei sale, alături de copii tipici, pot învăța copii cu dizabilități. Noi premiem, azi, în România, școli care acceptă cu mare greutate copii cu cerințe educaționale speciale. Față de o țară care își respectă mileniul în care există, România este în urmă cu câteva secole. Mă simt de parcă am premia instalarea primului bec electric într-o școală alimentată cu lumină de la lumânări. Hai să ne grăbim puțin, oameni buni!” spune Mircea Toma, președintele Asociației ActiveWatch.

La categoria „Școala tuturor abilităților”, câștigătorul acestei ediții este Școala Gimnazială Sf. Maria din Botoșani. Din cei 150 de elevi înscriși în Școala gimnazială Sf. Maria, 36 sunt copii cu dizabilități. Datorită unei echipe multi-disciplinare de cadre didactice, calificate și specializate în lucrul cu copiii cu cerințe educaționale speciale, și beneficiind de curricumul adaptat nevilor lor, acești copii au înregistrat progrese simțitoare în procesul educațional. În viitor, școala urmărește să-și contureze dimensiunea de scoală incluzivă, având o atitudine proactivă în ceea ce privește accesul la educație pentru toate categoriile de copii și de a asigura progresul tuturor elevilor săi.

Câștigătorul categoriei „Porți Deschise” este Biblioteca Națională a României, care participă activ la dezvoltarea unei societăți incluzive prin accesibilizarea informațiilor și a spațiului pentru mai multe tipuri de dizabilități, devenind un exemplu a ceea ce numim Porți deschise. Pe lângă metodele inovative implementate în ultimii ani, cu ajutorul cărora au deschis accesul la informație și au facilitat accesul la locurile de muncă al persoanelor cu dizabilități, Biblioteca Naţională a României oferă asistenţă, prin telefon sau e-mail, tuturor instituţiilor şi persoanelor care doresc să cunoască mai multe despre accesibilizarea informaţiei. În plus, acțiunile de conștientizare derulate au crescut numărul utilizatorilor cu dizabilităţi care au folosit ulterior produsele şi serviciile bibliotecii.

Premiul categoriei „Angajatorii Abilității” a fost acordat companiei Transilvania Pack&Print care, împreună cu un OGN local, a dezvoltat o ofertă ocupațională integrativă prin care a creat locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități mintale. Mai mult decât atât, a reușit să creeze un mediu de lucru incluziv, oferindu-le persoanelor cu dizabilități angajate posibilitatea desfășurării unor activități ocupaționale orientate către abilitățile acestora.

La categoria „Comunică Abilitatea” premiul a fost oferit Caravanei Cinematografice pentru Nevăzători, organizată de Fundația Cartea Călătoare. Pentru persoanele cu deficienţe de vedere, caravana a reprezentat crearea premiselor pentru o societate inclusivă în care este promovat şi respectat dreptul acestora la cultură. Caravana cinematografică este, în fapt, o campanie de conştientizare şi implicare a industriei cinematografice în procesul de accesibilizare a filmelor pentru nevăzători şi, în acelaşi timp, o campanie de informare şi conştientizare a opiniei publice.

Premiul categoriei „Oameni cu Desăvârșire” a fost acordat anul acesta lui Radu Vasile, a cărui poveste de viață ne-a arătat că, indiferent de circumstanţe, atunci când există pasiune, voinţă şi foarte multă muncă poţi să îţi îndeplineşti visul. Declarat nevăzător la naştere, doar cu un mic rest de vedere (10%) la ochiul drept şi cu prea puţine şanse de supravieţuire – maxim trei ani după spusele medicilor -, Radu s-a încăpăţânat să trăiască. Chiar mai mult, Radu s-a încăpățânat să depășească toate provocările pe care i le-a rezervat viața și să reușească să ducă la bun sfârșit tot ceea ce și-a propus. În prezent, la vârsta de 31 de ani, este căsătorit și continuă să îşi dezvolte afacerile, având grijă să ajute pe cât posibil alte persoane cu dizabilități să se dezvolte, atât personal cât și profesional.

Gala Persoanelor cu Dizabilități este un eveniment unic în România, o recunoaștere publică a unor activități, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizațiilor care promovează integrarea persoanelor cu dizabilități și respectul pentru diversitate.

Gala Persoanelor cu Dizabilități este organizată sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, de ActiveWatch și Fundația Motivation România, co-producător TVR. Evenimentul va fi difuzat pe 29 decembrie 2014, la TVR1, ora 17.00.

Eveniment realizat de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.
Sponsori: Kaufland România, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Aqua Carpathica, MedLife, Domeniile Sâmburești, Cramele Rotenberg, Fundația Valvis, Sovis Print.

Co-producător: TVR
Sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Parteneri media: Oops Media, Hotnews.ro, Ioana, Beau Monde Style, Marie Clarie, Mami, Femeia, Auto Motor și Sport, Secretele Bucătăriei, Kamikaze, 24 FUN, CSR Media, Best Jobs, nONGuvernamental.org, România Pozitivă, Promo Afaceri, Think Outside the Box, Catchy, COOPerativa Urbană, Cariere, RFI.
Finanțator: Programului de Cooperare Elvețiano-Român.
Susținător: Special Olympics România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Germaniei.

 

Castigator Oamnei cu Desavarsire Castigator Scoala tuturor Abilitatilor

Cover

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.