Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Castelul Peleș a primit în custodie Istoria Cercetașilor României

0

În prezența a peste 200 de invitați, Organizația Națională “Cercetașii României” a predat Muzeului Național Peleș în data ce 1 Iunie, Capsula Timpului – Cufărul Cercetășesc ce simbolizează istoria cercetășească prezentă.

Cercetasii Romaniei_Castelul Peles_03

Capsula Timpului reunește obiecte și amintiri ale cercetășiei din acest început de veac – eșarfe ale Centrelor Locale, jurnale de camp, amintiri ale copiilor, materiale educaționale, lucruri cu multă însemnătate pentru generația actuală. Acestea vor rămâne sigilate în Cufărul Cercetășesc, ce va fi redeschis peste 100 de ani, timp în care va fi expus în toată țara.

„Pentru Istoria Cercetășiei Românești, data de 1 Iunie 2014 va rămâne un moment unic, încărcat de emoții pozitive, bucuria copiilor prezenți la eveniment și solemnitatea ceremoniei. Acceptul Muzeului Național Peleș de a găzdui Cufărul cercetășesc este o onoare și totodată o recunoaștere a Metodei Scout și a îndeplinirii misiunii de a Lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o” a declarat Marian Panait, Responsabil Național Comunicare şi Relaţii Externe.

Timp de un an, Cufărul Cercetășesc, va putea fi vizualizat în incinta Muzeul Național Peleș, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I şi regina Elisabeta. Alături de valoarea arhitectonică, ce oferă caracter de unicitate, prima locație de expunere a Cufărului Cercetășesc – Muzeul Național Peleș, are deopotrivă o valoare istorică pentru relația dintre Cercetașii României și Casa Regală.

Anca Hogea, Director General Muzeul Național Peleș: “Este o mare onoare pentru noi să fim gazda unei istorii educaționale din România și cu atât mai mult să avem rolul de a fi primii invitați ai acestei călătorii în timp. Acum, vizitatorii Muzeului Peleș vor înțelege mai bine Cercetășia din România și vor avea posibilitatea de a să alătura acestei cauze prim implicare activă.”

Acesta acțiune a avut loc în parteneriat cu Centru Local “Peleș” Sinaia și este un eveniment organizat în cadrul Centenarului Cercetășesc – moment unic de celebrare a 100 de ani de la înființare (1913) și de la apariția primelor grupuri de cercetași în România. Centenarul Cercetășesc a fost sărbătorit prin multiple evenimente de anvergură atât la nivel național, cât și la nivelul celor 75 de Centre Locale, prin implicarea a peste 1500 de copii și tineri. 

Gata Oricând!

Echipa “Centenarul Cercetășesc”

Organizația Națională “Cercetașii României”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.