Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cand ai vorbit ultima data cu copilul despre sex?

0

Conversatia despre sexualitate corp si relatii este una care se poarta rar in familii, insa este un subiect care are un impact major in viata relationala a adultilor de maine, in mentinerea sanatatii dar si in protejarea copiilor de astazi impotriva abuzurilor.

Cursul online “Cum le vorbim copiilor despre sexualitate, corp si relatii” se adreseaza in principal parintilor dar la el au paticipat si bunici, profesori si adulti care inca nu au un copil.

Este potrivit pentru varste ale copiilor cuprinse intre 0 si 18 ani, cu mentiunea: cu cat parcurgi cursul mai devreme (cand copilul este cat mai mic), cu atat iti este mai usor sa insotesti copilul catre protectie si sanatate relationala – atat cu el insusui cat si cu cei din jur. Pentru copiii intre 7 – 16 ani, cursulul este nu doar valoros, ci chiar necesar.

Cu ajutorul cursului vei avea informatile si ghidajul necesar pentru ca tu – cel care interactuoneaza cu copilul – sa stii cum sa raspunzi intrebarilor dificile si sa fii mai comfortabil cu asta. Vei sti cum sa il ajuti pe copil sa isi seteze granitele astfel incat sa ramana in siguranta, protejat de abuzuri.

Poti achizitiona cursul de pe pagina: www.cristinadinupopa.ro

Poti parcurge cursul oricand, in cele 10 zile, in timpul tau, alaturi de sot/sotie – Platesti un curs si poate beneficia de el si cel/cea cu care imparti responsabilitatile parintesti (daca isi doreste). Vei fi insotit live de Cristina printr-un grup de whatsapp, unde poti sa dezbati intrebarile care iti apar pe masura ce parcurgi cursul.

Ce primesti?

 • Cursul complet – care contine 6 ore de curs, impartite in 3 episoade de aproximativ 2 ore fiecare si acopera caracteristici fiziologice si psihologice despre copiii intre 0 si 18 ani
 • posibilitatea de a participa la un grup live de whatsapp, pe perioada limitata –  in saptamana cursului
 • informatii suplimentare si resurse – video-uri care te pot inspira pentru discutiile cu copilul sau pe care i le poti arata copilului direct, informatii despre carti si alte resurse folositoare.
 • recomandari despre carti utile pe care le rasfoiesc live in video, sa te poti decide daca sunt sau nu potrivite pt tine.
 • O sesiune de intrebari si raspunsuri live, in ultima zi a cursului.

Vei sti despre:

 • cum abordăm anatomia și sexualitatea in relația noastră cu copiii, în discuții, atitudini, gesturi.
 • setarea de granițe, intimitate și menținerea copiilor în siguranta
 • CAT de mult le spunem, CAND le spunem și mai ales CUM – detaliat pe categoriile de varsta 2-4 ani, 5-8 ani, 9-12 ani si 13-18 ani.
 • implicatiile emoționale și creșterea încrederii și conecatarii in relația parinte-copil pornind de la discuții despre corp
 • ce inseamna respect, cum se manifesta el in familie si ce fel de modele suntem pentru copiii nostri.
 • resurse care te pot ajuta pe parcursul discutiilor
 • Vom raspunde si la intrebari de genul:
  • Cum imi păzesc copilul de abuzuri?
  • Pana la ce vârstă putem face baie împreună?
  • Cum mă asigur că îmi spune daca i se întâmplă ceva cand iese cu prietenii?
  • Ce ma fac daca afla info de la mine si apoi deschide subiectul cu bunicii sau la magazin?

Despre sesiuni:

 • Sesiunea 1 – pune bazele modului in care sa vorbim cu copiii despre sexualitate la orice varsta, indiferent de stadiul in care ne aflam. Ofera detalii despre corp emotii si relatii specifice varstei de 2-8 ani, tips and tricks despre cum sa ii abordam pe copii, in orice stadiu s-ar afla si ce info ar fi bine sa stie pentru inceput.
 • Sesiunea 2 – cum sa ii ajutam pe copii sa fie in siguranta si sa spuna NU cand e nevoie, despre nevoia de respect si cea de intimitate. Ce inseamna maturitate sexuala?  Cum sa ne simtim in siguranta in relatie cu bunicii, familia extinsa, prieteni, vecini, vizitatori? Ofera detalii despre psihicul si corporalitatea copiilor intre 9 si 12 ani so ofera tips and tricks despre cum anume sa ii abordam pe copiii de la aceasta varsta si ce informatii ar fi bine sa stapaneasca in plus fata de cele spuse in sesiunea 1.
 • Sesiunea 3 – cum transmitem mai departe valorile familiei? Ofera info despe copiii intre 13 si 18 ani . Lista cu cateva resurse la indemana pe care le puteti folosi in dicutiile cu copiii. Ofera raspunsurile la intrebarile voastre primite prin formularul de cumparare.

Cine susține cursul?

Cristina Dinu-Popa, psihoterapeut.
Cu o experiență de 13 ani, Cristina îi însoțește pe adulți și copii în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei exploreaza în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare. Lucrează, din 2007, în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosindatât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din 2015 este si consultant educational pentru inovatie in educatie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.