Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse în valoare de 1000 $ pentru jurnaliștii care vor să aducă la lumină poveștile inspiraționale ale unor afaceri conduse de romi

0

Există afaceri a căror miză principală nu este obținerea profitului, ci îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități romilor. Există afaceri, denumite sociale, care urmăresc să genereze autonomia fiananciară a romilor pentru ca mai apoi ei să fie capabili să își rezolve singuri problemele conexe care le afectează calitatea vieții, legate de exemplu de sănătate, locuire ori educație. Există romi care conduc afaceri și care sunt prea puțin cunoscuți.

1
    
Pentru că există astfel de afaceri care trec proba timpului și care au un impact benefic asupra comunităților cărora se adresează și pentru că acest mod de a înțelege organizarea unei afaceri sociale este prea puțin cunoscut și cultivat în România, oferim 3 burse în valoare de 1000 $ jurnaliștilor dispuși să documenteze în profunzime poveștile unor astfel de inițiative.

Valoarea fiecărui premiu acoperă eventualele cheltuieli pentru realizarea reportajului, precum și onorariul autorului. În pregătirea realizării reportajelor, câștigătorii sunt invitați la o sesiune de consiliere și mentorat vizavi de prejudecăți, stereotipuri și combaterea acestora, ținută de Nicoleta Bițu, activistă romă cu peste 20 de ani de experiență. De asemenea, cei 3 jurnaliști câștigători vor primi sprijin din partea organizatorilor pentru identificarea antreprenorilor romi ale căror povești sunt relevante pentru tema concursului.

Concursul încurajează proiectele jurnalistice multimedia și inovatoare în ceea ce privește metodele de culegere a datelor, de redactare, editare și transpunere către public a informației.

Termenul limită pentru trimiterea formularului de înscriere în concurs este 15 octombrie, iar materialele trebuie publicate până cel târziu pe 25 noiembrie 2016.

Juriul care va evalua propunerile de proiecte este format din Petrică Dulgheru, membru fondator și președinte al organizației Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI), Andrei Crăciun, ziarist de peste 10 ani, poet și prozator, premiat în 2010 drept cel mai bun tânăr jurnalist de cultură din Romania și în 2011 ca cel mai bun editorialist din Romania și Carmen Avram,  realizatoare a emisiunii „În Premieră” la Antena 3 și a reportajului „Rom de esență tare”.

Pentru regulament și înscriere, vă invităm să accesați: http://www.antreprenoriatulrom ilor.ro/regulament-formular-de -inscriere-concurs-jurnalisti/
 
Pentru întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne scrieți la adresa concurs@ antreprenoriatulromilor.ro
 
Competiția pentru jurnaliști Antreprenoriatul romilor” este organizată în cadrul proiectului Economia socială și incluziunea romilor: situația actuală și soluții pentru dezvoltare” derulat în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016 de către Centrul Român de Politici Europene în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Romano ButiQ, fiind co-finanțat de Open Society Foundations.
 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.