Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bugetarea în vremuri de COVID. Cum luăm decizii bune? 

0

#OameniInTranzitie
Bugetarea în vremuri de COVID. Cum luăm decizii bune?
3 septembrie 2020, interval 13:00-15:00, online (Zoom)

Fundaţia Hanns Seidel RomâniaOrganizația Umanitară CONCORDIA și Asociația „Ține de Noi” vă adresează invitația de a participa la masa rotundă cu titlul „Bugetarea în vremuri de COVID. Cum luăm decizii bune?”. Întâlnirea este prima dintr-o nouă serie de evenimente online care doresc să ofere profesioniștilor din domeniul social posibilitatea de a discuta despre prezentul și viitorul serviciilor sociale,  în contextul provocărilor aduse de criza COVID-19.

Conținutul evenimentului

Criza COVID-19 nu este un eveniment cu impact limitat și ne va afecta alegerile pe termen lung. Previziunile indică că recesiunea economică va afecta multe sectoare, iar inegalitățile sociale se vor accentua. Evident, acest lucru va aduce cu sine creșterea numărului de persoane ce au nevoie de servicii sociale.

Suntem într-o perioadă în care cele mai multe organizații și instituții din domeniul social își realizează bugetele, dar anul acesta procesul este și mai dificil decât de obicei. Pentru ce și cum să ne pregătim? Pe ce ne putem baza? Ce depinde de noi?

Nimeni nu are răspunsurile „corecte” și nu poate oferi soluții general valabile, dar credem că împreună putem aduce mai multă claritate în procesele de bugetare pentru 2021.

Vă invităm  la o întâlnire în care să discutăm cu cărțile pe față despre:

  • Cum decidem unde investim și de unde tăiem într-un context atât de greu predictibil?
  • Cum ne asigurăm că ținem cont de toate resursele existente?
  • Cum dezvoltăm strategii colaborative și cu cine?
  • Ce înseamnă în acest context „paza bună, trece primejdia grea”?

În cadrul mesei rotunde vom discuta despre elemente comune ale procesului de bugetare în organizații mici, medii și mari:

  • Modul în care percepția pe care o avem noi despre noi (viziune, misiune, valori) influențează deciziile noastre și impactul acestor decizii asupra bugetării – strategie vs tactică;
  • Cum alegem criteriile pe care le utilizăm în deciziile noastre (răspunsul la nevoile deja identificate sau noi ale beneficiarilor, importanța asigurării continuității organizației, menținerea angajaților, ce înseamnă protecția activelor, structura veniturilor și structura cheltuielilor);
  • Ce înseamnă adaptarea la schimbare și flexibilitate în noul context;
  • Cum și ce comunicăm cu stakeholderii.

Cui se adresează evenimentul

Sunt invitați să participe directori și manageri financiari, responsabilii departamentelor de dezvoltare, toți aceia care pregătesc și discută bugetele cu consiliile de administrație. Prin participarea la eveniment considerăm că managerii din domeniul social vor înțelege mai bine procesul de bugetare și pârghiile de care dispun, vor aprofunda criteriile de luare a deciziilor, vor fi ajutați să își asume aceste decizii.

Cornel Ionescu de la Asociația Educație pentru Viața Reală va ridica mingea la fileu și va puncta decisiv bazându-se pe colaborarea unor colegi din domeniul social:

*Asociația Alături de Voi România prin Manuela Iftimoaei, director programe, va împărtăși cu noi descoperirile ultimei perioade privind procesele de bugetare la nivel organizațional din perspectiva complexă a întreprinderilor sociale pe care le gestionează.

*Asociația Don Orione reprezentată de Ciprian Cobzaru va aduce în discuție provocările cu care se confruntă un furnizor de servicii din sfera îngrijirii persoanelor cu dizabilități (organizația găzduiește 50 de bătrâni, 24 de copii cu dizabilități severe, 20 de adulți cu dizabilități).

*CONCORDIA Social Projects prin Cornelia Burtscher va prezenta experiența proceselor de bugetare de la nivelul organizațiilor membre din România, Republica Moldova, Bulgaria și Austria.

Întâlnirea se va baza pe contribuția fiecărui participant, formatul propus fiind cel a unei mese rotunde. Vă invităm ca atare să ne transmiteți gândurile și întrebările voastre prin formularul de înscriere.  

Gazda evenimentului

Moderarea întâlnirii va fi asigurată de Cornel Ionescu. Cornel este economist de profesie, antreprenor și dezvoltator de afaceri,  formator acreditat, coach și practician NLP și reușește să combine toate aceste domenii în mod armonios, oferind astfel o experiență de învățare și descoperire autentică și inedită.  Pentru Cornel, discuțiile despre bani, finanțe și felul în care persoane sau organizații aleg să gestioneze relațiile cu acestea sunt pâinea de toate zilele, în care aduce experiența lui practică de peste 25 de ani din business și consultanță, dar și pasiunea pentru antreprenoriat și educația financiară.

Întrucât crede într-un viitor în care societatea caută și găsește soluții viabile la problemele sociale, economice și… umane, și mai mult decât atât, a decis să contribuie în mod activ în acest sens, a înființat Asociația Educație pentru Viața Reală, care are în centrul viziunii sale asigurarea dezvoltării durabile și sustenabilitatea.

Modalitatea de înscriere

Întâlnirea va fi organizată online prin intermediul platformei Zoom, iar participarea este gratuită. Estimăm o participare medie de circa 40 de profesioniști din domeniul social, dar având în vedere limitările tehnice, vă invităm să vă înregistrați din timp, completând formularul de înscriere.

Organizatorii

Fundaţia Hanns Seidel își desfășoară activitatea sub motto-ul „În serviciul democrației, păcii şi dezvoltării”. Acesta oglindește, într-o formă sintetică, o misiune care a luat ființă în München în anul 1967 și a fost consolidată, de-a lungul celor peste cinci decenii de existență, în mai mult de 50 de state ale lumii. Organizația se angajează în întreaga lume pentru o bună guvernare, pentru democrație, pace, pentru un stat de drept şi dezvoltare durabilă.

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, fondată în anul 1991, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Prin departamentul său de formare, CONCORDIA Academia, peste 400 de profesioniști din 120 organizații publice și private din România și Republica Moldova au fost instruiți și supervizați în 2019.

Asociația „Ține de Noi” este o organizație nouă care își propune să creeze comunități active în domeniul politicilor publice economice, educaționale și în domeniul energiei și constituirea unui spațiu de dezbatere în societate legat de problemele guvernării României. Obiectivul principal este de a crea în jurul acestei organizații un adevărat laborator de idei orientate spre societate și un nucleu pentru politici publice viitoare. Promovăm valorile democratice și euro – atlantice ca o șansă pentru modernizarea României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.