Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bosch semnează un nou parteneriat strategic cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Compania contribuie la educarea și formarea specialiștilor în domeniul IT

0

Bosch semnează un nou parteneriat strategic cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj

  • Compania contribuie la educarea și formarea specialiștilor în domeniul IT
  • Programul Calcul de înaltă performanță şi analiza volumelor mari de date” oferă pregătire solidă masteranzilor
  • Bosch, o responsabilitate deosebită în ceea ce privește educația
  • Compania rămâne unul dintre partenerii strategici importanți ai mediului academic

Cluj – Napoca – Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, semnează un nou acord de parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca (UBB). Acordul vizează susținerea programului de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” derulat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB Cluj, concretizând direcțiile strategice comune ale instituției de învățământ și ale companiei de a oferi educație de calitate și de a furniza specialiști bine pregătiți pentru industria IT. Promotor al filosofiei lifelong learning și partener de încredere al comunității academice, Bosch reiterează astfel angajamentul față de sistemul educațional din România.

Grupul Bosch dezvoltă permanent, în România, programe și inițiative care sprijină relația dintre educație și mediul economic. Pentru noi, parteneriatul cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este parte integrantă din strategia noastră la nivel național și ne permite să oferim studenților oportunitatea de a accede la o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate.”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Semnarea acestui nou Acord de Parteneriat reprezintă consolidarea relației de colaborare dintre Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Totodată, este un pas prin care extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunității locale și al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază nu doar actualii, ci și viitorii angajați bine pregătiți pentru era digitalizării, a industriei, lucrurilor și serviciilor conectate.”, a menționat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Această colaborare, ce sperăm să fie un exemplu de reţetă de câştig de tipul Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică în realizarea unui parteneriat orientat spre performanță și profitabilitate ȋntre instituțiile de învățământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C.”, a declarat Prof.univ.dr. Adrian Petrușel, decan al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

În cadrul parteneriatului, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj va asigura suport tehnic, organizațional și financiar pentru studenții și cadrele didactice implicate în program, nu doar pe componenta didactică, ci și pe cea științifică. Toți studenții înrolați în programul de masterat vor beneficia de pregătire solidă în sfera programării paralele și distribuite, ingineria și știința datelor, analiza și vizualizarea datelor cu aplicații în domenii precum industria auto și oricare alta industrie care produce și analizează volume mari de date.

„Inteligența artificială, știința datelor, ingineria și gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilității și industriei conectate sunt proiecte strategice pe care compania le derulează la nivel global și în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Proiectele inovatoare pe care le dezvoltăm la Cluj contribuie la viitorul mobilității – o mobilitate automatizată, sigură și sustenabilă. În acest sens, avem posibilitatea de a oferi studenților atât know-how tehnic și științific, cât și cel mai bun cadru de învățământ practic pentru a-i familiariza cu proiecte din domeniul transformării digitale a industriei auto și tehnologie de ultimă oră.” – a adăugat Dennis Raabe.

Bosch – o responsabilitate deosebită în ceea ce privește educația

Începând cu anul 2017, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a lansat un nou program de masterat în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca – „Sisteme și structuri electrice avansate”. Adițional programului mai sus amintit, compania a organizat și predat integral cursuri dedicate studenților Facultății de Automatică și Calculatoare, pasionați de tehnologie în domeniul conducerii autonome, din cadrul aceleiași universități. De asemenea, în 2019, Bosch a introdus două noi cursuri în grilele disciplinelor predate la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai – „Introducere în sisteme automate de asistență a conducătorilor auto” și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul UTCN -„Metode de dezvoltare software pentru industria auto”. Mai mult decât atât, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj organizează programul Bosch Summer School care se adresează în mod direct studenților cu profil de inginerie mecanică din cadrul Facultăților de Construcții de Mașini, Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, sau Ingineria Materialelor și a Mediului din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.