Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bookster livrează cărți acasă pe perioada stării de urgență

0

Săptămâna trecută, Bookster a lansat serviciul de livrare a cărților acasă, pe perioada stării de urgență în care mai multe companii lucrează de acasă.

Serviciul de livrare acasă pe perioada stării de urgență este oferit gratuit tuturor companiilor care au un abonament la serviciile corporate oferite de Bookster (livrare, campanii de încurajare a lecturii, recomandări personalizate, etc.). La fiecare împrumut de carte, cititorii pot alege unde își doresc să fie făcută livrarea: acasă sau la birou.

Livrarea cărților la sediul companiilor care au abonament la serviciile corporate oferite de Bookster a continuat neîntrerupt și în această perioadă, pentru cei care au mers la birou.

Biblioteca Bookster și-a dorit să fie aproape și de abonații care lucrează de acasă, mai ales că atât izolarea, cât și teama de situația neobișnuită prin care trecem cu toții pot fi cauze de stres.

Astfel, pe lângă livrarea acasă a cărților împrumutate, booksterii au acces prin platforma online www.bookster.ro și la mii de articole, prezentări video, cărți electronice sau podcast-uri grupate în colecții specifice perioadei de criză. Nu lipsesc lecturile pe teme actuale și utile, ca lucrul de acasă sau gestionarea anxietății cauzate de incertitudine sau resursele utile pentru părinți („Școala de Acasă”, Lecturi școlare pentru copii, Povești de seară pentru copiii mai mici, Cum învățăm copiii să învețe singuri) și povești scurte.

O altă inițiativă de adaptare la criză este legată de dezinfectarea cărților. Încă din prima zi după anunțarea stării de urgență, Bookster a luat măsurile necesare de siguranță: toate cărțile din bibliotecă au fost dezinfectate, iar cărțile care se întorc de la cititori sunt ținute în carantină câteva zile în plus față de traseul lor obișnuit de o săptămână între doi cititori diferiți. Acestor măsuri li se adaugă reguli suplimentare de igienă a angajaților – aceștia se spală pe mâini, se dezinfectează frecvent și poartă mănuși și măști de protecție.

Am ajustat rapid procesele de logistică ale bibliotecii Bookster de mai multe ori în ultima perioadă – atât pentru a răspunde nevoilor abonaților noștri cât și pentru a asigura toate măsurile de siguranță pentru echipa de logistică, ai cărei membri au venit zi de zi la birou pentru a pregăti livrările de cărți. Cred că agilitatea devine și mai importantă în zilele acestea – ne permite să ne îndeplinim misiunea socială în continuare, respectând restricțiile și recomandările acestei perioade.” spune Dragoș Dăescu, Manager Logistică Bookster.

Momentele libere, pe care mulți dintre noi nu le aveam până acum, pot fi văzute ca o oportunitate de a învăța ceva nou sau de a reciti autorii clasici. Declanșarea crizei a reprezentat o nouă provocare pentru diversificarea tipurilor de lecturi și a suporturilor pe care acestea pot fi citite, precum podcasturi și e-books. Rafturile digitale ale bibliotecii sunt îmbogățite zilnic cu articole, discursuri și interviuri din domenii variate.

Bookster și-a propus să ofere o doză de calm și normalitate în viața cititorului prin lecturi relevante pentru situația de criză prin care trecem cu toții. Biblioteca este mereu în căutare de soluții pentru a aduce puțină bucurie în viața celor care simt nevoia de distragere de la evenimentele curente – de la campanii de motivare și încurajare a lecturii, până la provocări care să animeze statul acasă.

Tocmai când vedeam că filele cărții mele devin din ce în ce mai puține și mă gândeam cu tristețe ce voi mai citi, primesc mesajul minunat de la voi că livrați acasă. Mi-am început ziua cu un veritabil „iuhuuuu” și am comandat fericită următoarele 2 volume din trilogia fascinantă a lui Ken Follet, pe care o citesc.

După „iuhuuu-ul” de acum 2 zile, azi am spus „wow”, unui serviciu de livrare ireproșabil. Sincer, nu credeam ca termenul furnizat în aplicație se va respecta (în pandemia aceasta nu am întâlnit nicio firmă de curierat care să respecte termenele menționate în mesaje). De dimineață am primit SMS-ul că îmi vor fi livrate cărțile, iar la nici 3 ore de la acel mesaj am cărțile lângă mine.” (cititoarea Adelina A.)

Vă mulțumim din suflet! Nu aveți idee cât de mult contează să citești o carte bună după ce termini treaba pentru birou, treaba pentru casă, culci copilul și îți rămâne o oră și pentru tine, pentru a te relaxa citind!” (cititoarea Simona U.)

Nici nu știți ce bucurie imensă am avut atunci când mi-a bătut la ușă curierul cu cele 5 cărți comandate vineri. Voiam să vă felicit pentru inițiativă și să vă spun că apreciez tare mult efortul vostru în această perioadă. Nici nu îndrăzneam să sper la o astfel de acțiune.” (cititoarea Mihaela M.)

Despre Bookster

Bookster este prima bibliotecă publică modernă din România. De la deschiderea bibliotecii în 2013, cei 75.000 de cititori au făcut peste 3 milioane de împrumuturi. Aceștia au acces gratuit la 100.000 de cărți, articole, studii de caz și materiale video din diferite domenii, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri, beletristică și cărți de copii, accesând www.bookster.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.