Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BookLand Evolution susține dezvoltarea profesională a tinerilor

0

Câteva dintre cele mai marcante personalități lansează tinerilor din București o propunere de nerefuzat: o întâlnire timp de două ore în cadrul căreia iși pot descoperi vocația și găsi soluții pentru viitorul profesional, în cadrul Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution.

foto

Evenimentul se va desfășura începând cu 21 septembrie 2015 la Academia de Studii Economice (sala Aula Magna), tinerii între 14-24 ani fiind invitați să participe GRATUIT de luni până vineri (21-25 septembrie), în intervalul orar 15:00-17:00.

Personalitățile care au raspuns pozitiv invitaţiei Bookland Evolution sunt: Luni: Lucian Mîndruță -jurnalist, Maia Morgenstern – actriță şi manager al Teatrului Evreiesc de Stat București, Denis Todirică – Antreprenor Start-up Chile şi Fondator Get STATUS, Cristina Nemerovschi – autoare a opt romane devenite bestseller, Marți: Vasile Calofir – actor, Cornel Ilie – fondator, compozitor, textier, solist VUNK, Anca Ghinea – Creative & Communication Director Intuitext-Softwin, Mihaela Tatu – trainer acreditat ANC, Miercuri: Marina Almășan – producator TVR, Andreea Raicu – speaker motivațional, Corina Ozon – scriitoare, A.Weinberger – chitarist, cântăreț, producător, artist promotor al blues-ului american, Joi: Camelia Căpitanu – jurnalist, realizator al emisiunii ”Căpitan în Bucătărie”, Adelin Dănăilă – Membru „Speakers Club”, Cristina Cioran – actriță și realizator TV, Florin Stanciu – genetician, Vineri: Florentina Opriș – realizator de emisiuni de sănătate și mișcare Kanal D, Daniela Prisăcariu – coordonatoare Programe, Asociația ACCEPT, Mihaela Mathe – Trainer în cadrul proiectului „Speakers Club Junior”, Vlad Eftenie – Lector dr. arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. În calitate de moderator se va afla Cristian Cuciureanu, fondatorul şi vicepreşedintele Asociaţiei Tineri de Succes.

„Am puține ființe – sau situații – în care pot să spun că am încredere deplină; nu pentru că sunt suspicioasă sau pentru că am nevoie de dovezi, dar am încredere completă în noua generație, pentru că îmi cunosc fiica și pe colegii ei și văd ce interes au față de tot ce-i înconjoară. Ei sunt viitorul acestei țări. Pe ei îi privesc ca pe un viitor autentic, pentru că generația mea e canapelistă, obosită și deprimată”, a declarat Mihaela Tatu.

„Când oamenii se adună împreună fac lucruri minunate. Iată-mă alături de un partener asemeni mie, care incearcă să facă o viață mai bună tuturor prin acțiunile sale, și legate de un stil de viață sănătos, așa cum și eu îl promovez prin toate canalele media, în viața tuturor oamenilor. Pentru că și atitudinea contează, mai ales cu ajutorul carților, propun să „ALEGI SĂ FII SĂNĂTOS!”, ne-a mărturisit Florentina Opriș.

„Bookland Evolution este o pledoarie pentru a reuși în viață într-un mod corect și frumos, onorând valorile clasice, “nemuritoare”. Mai mult, Bookland Evolution este scena care mijlocește dialogul între generația actuală și generația viitoare de profesioniști, de oameni atât de pasionați de ceea ce realizează. Pe scurt, un eveniment care înseamnă o oportunitate pentru toți tinerii dornici să afle lucruri noi, utile pentru viitoarea carieră”, spune Anca Ghinea.

„În liceu este pentru prima dată când ești la granița de a ști ce vrei cu a putea să faci ce vrei. Până atunci, părinții și cei din jurul tău decid pentru tine. În liceu, începi să înțelegi cine ești și cine vrei să devii. În liceu se fac alegerile cele mai importante din viață. Dar asta este liceul și asta este farmecul lui, este cea mai frumoasă, dar și cea mai importantă perioadă din viață. Trebuie să înveți să alegi pentru tine însuți, nu pentru alții și să-ți împlinești visul tău, nu pe al altora.” – Cornel Ilie.

“În viață trebuie să te ghidezi după principiul: ” Ai reușit, continuă. N-ai reușit, continuă!” și să fii sigur că, întotdeauna când ți se închide o ușă, în mod automat, ți se deschide o fereastră! Nimic nu trebuie să-ți stea în cale, dacă ai convingerea că faci un lucru bun ; bun nu numai pentru tine, ci, în primul rând, pentru semenii tăi.” – Marina Almășan

Caravana Conferințelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 11 orașe din țară, poposind timp de o săptămână în fiecare. Următorul oraș din itinerariu este Pitești. Pe durata celor 12 săptămâni de Conferinţe, peste 250.000 de tineri vor fi invitați să se descopere, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de cei 200 de profesioniști consacrați, care se vor alătura BookLand Evolution în seria de toamnă-iarnă a celei de-a 2a ediţii.
BookLand Evolution pune la dispoziția tinerilor şi platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs și voluntariat în companii sau organizații din România.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.

Parteneri media: KISS TV, KISS FM, TVR 2, Radio România Cultural, Tango, Rol.ro, Femina.ro, Ziarul Ring, Kudika, Intuitext, Suntpărinte.ro, Didactic.ro, Olimpiade.ro, Eva.ro, Edu News, BUZZ!Camp, Integral Edu, pemeserie.ro, 4Career, Learn & Go, Business Woman, românialiberă.ro, Casa mea, Caminul, Be Where, Terra Magazin, Ziare.com, Business24, Getlokal.ro, Urbankid.ro, Calendar evenimente, Orașul meu, regielive.ro, sfatulpărinților.ro și studenție.ro.

Despre BookLand
BookLand a luat naștere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională, vizitând timp de 3 ani peste 40 orase. Librăria online www.book-land.ro si Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferințe practice pentru tineri BookLand Evolution și site-ul www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educațională asumată.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.