Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„BANCA DE ALIMENTE” a Crucii Roşii Române devine parte a unui proiect la nivel european susţinut de Carrefour

0

Pe 30 noiembrie, Crucea Roşie Română organizează campania de strângere de alimente în parteneriat cu reţeaua de hypermarketuri Carrefour din întreaga ţară

Evenimentul „Banca de Alimente” organizat de Crucea Roşie va avea loc la nivel naţional, în toate cele 16 oraşe în care sunt prezente hypermarketurile Carrefour: Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Suceava.

În fiecare dintre aceste oraşe, ziua de 30 noiembrie va fi dedicată colectării de alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate. Proiectul „Banca de Alimente” îşi propune să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadourile de care aceştia au mare nevoie: alimente de bază greu perisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Afis_Banca de Alimente

Campania strângerii de alimente va fi semnalizată la intrarea în fiecare hypermarket Carrefour din ţară, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Roşii, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, vor îndemna clienţii magazinelor să doneze alimente greu perisabile în containerele de alimente special amenajate după casele de marcat.

„Banca de alimente a Crucii Roşii reprezintă, de când a fost inaugurată – în urmă cu 4 ani, un ajutor real şi constant pe care îl acordăm persoanelor aflate în imposibilitatea de a-şi procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, în pragul sărbătorilor de iarnă, să sprijinim cât mai mulţi oameni nevoiaşi şi să aducem bucurie copiilor pentru care o masă caldă valorează mai mult decât o jucărie. De aceea, lansăm invitaţia tuturor clienţilor Carrefour de a se alătura campaniei noastre şi de a deveni Moş Crăciun pentru copiii care suferă de foame, printr-o donaţie de alimente greu perisabile”, a declarat doamna Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.

La iniţiativa Fundaţiei Carrefour şi Carrefour România, programul naţional al Crucii Roşii Române s-a alăturat campaniei europene de colectare de alimente care se desfăşoară simultan în 8 ţări: Argentina, Belgia, Brazilia, Franţa, Italia, Polonia, România şi Spania, în data de 30 noiembrie.  Aproape 3,000 de magazine Carrefour din lume: 1,100 de magazine în Franţa, 700 în Italia, 200 în Polonia s-au alăturat campaniei. În România, Carrefour este susţinătorul programului Banca de Alimente al Crucii Roşii încă din anul 2009, când proiectul a luat naştere şi a fost implementat în hypermarketurile Carrefour din întreaga ţară.

„Banca de Alimente este un proiect permanent prezent în hypermarketurile Carrefour România, doar în 2012 clienţii donând aproximativ 73 de tone de alimente, ajutând astfel 17,000 de familii. Motivul pentru care am decis să ne alăturăm colectei internaţionale a Fundaţiei Carrefour a fost readucerea în atenţia clienţilor noştri a acestei cauze atât de valoroase şi necesare pentru România. În mod particular, persoanele care ne vor vizita hypermarketurile în data de 30 noiembrie vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Roşii cum îi putem ajuta pe cei mai puţin norocoşi dintre noi.

În 2014 sperăm să ajutăm peste 20,000 de familii nevoiaşe din întreaga ţară prin toate acţiunile desfăşurate împreună cu partenerii noştri de la Crucea Roşie Română” a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Vă invităm şi pe dumneavoastră în data de 30 noiembrie, în hyperketurile Carrefour din Bucureşti şi din ţară, pentru a sprijini cu o donaţie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alăturându-vă astfel campaniei „Banca de Alimente” organizată de Crucea Roşie.

În 2013, un angajament puternic pentru a sprijini programul Banca de Alimente la nivel internaţional.

Fundaţia Carrefour a dublat în acest an donaţiile care au ca scop solidaritatea alimentară – peste 2 milioane de euro pentru proiecte: donaţii şi colecte de alimente precum şi magazine alimentare sociale, susţinerea sectorului agricol, programe de nutriţie şi catering. În 2013 718,000 euro au fost donaţi pentru susţinerea Băncilor de Alimente. Fundaţia Carrefour oferă, de asemenea, suport logistic, oferind asociaţiilor locale infrastructura necesară pentru transportul şi depozitarea alimentelor – a produselor proaspete în mod special. De la crearea sa, Fundaţia Carrefour a finanţat achiziţionarea a 36 de camere frigorifice şi a peste 140 de maşini izoterme, inclusiv a 19 autoturisme finanţate în 2013 pentru Băncile de Alimente.

# # #

Despre Carrefour: Cu peste 9,900 de magazine în 33 de ţări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienţi din Europa, Asia şi America Latină. Cu peste 3 miliarde de operaţiuni la casă, prin intermediul tuturor activităţilor sale, Grupul îşi asumă responsabilităţi economice, sociale şi de mediu şi garantează pentru calitatea produselor sale şi securitatea clienţilor săi.

În România, Grupul Carrefour numără 155 magazine dintre care: 25 de hypermarketuri „Carrefour”, 75 de supermarket-uri „Market”, 54 de magazine de proximitate „Express” şi 1 website de comerţ online: www.carrefour-online.ro.

 

Despre Fundaţia Carrefour: Creată în anul 2000, Fundaţia Carrefour îşi îndeplineşte misiunea internaţională de organizaţie de interes public prin implementarea de programe de solidaritate alimentară destinate persoanelor aflate în nevoie, plecând de la funcţia de bază de retailer. Fundaţia Carrefour lucrează zilnic cu organizaţii non-profit pentru a implementa misiunea sa de interes internaţional şi public de combatere a excluziunii sociale. Fundaţia desfăşoară acţiuni filantropice care au directă legătură cu activitatea de retailer, în ţări în care Carrefour şi furnizorii săi sunt prezenţi. Cu un buget anual de 4.5 milioane de euro, Fundaţia Carrefour a finanţat 36 de proiecte în 2012, în 11 ţări. Prin colaborarea cu echipele locale ale Grupului Carrefour, Fundaţia acţionează pe două axe principale de intervenţie: ajutor umanitar şi solidaritate alimentară. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.carrefour-fondation.org.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.