Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Băile Culturale Herculane

0

Vara asta, între 27 august și 2 septembrie, redăm viața culturală Băilor Herculane, băgăm în priză artistică o localitate istorică și facem asta “with a splash” (pun intended)!

“Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitați megafaini din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film, alături de care vom reactiva un spațiu mitic pe care dorim să-l ridicăm până la includerea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO, așa cum merită să fie recunoscut.

Ce avem de oferit?

  • Picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu
  • Ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin
  • Jazz jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu
  • Proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul
  • Tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie

“Iar după toate astea ce rămâne?”, veți întreba.

  • Punem un picior în pragul degradării culturale și sociale;
  • Atragem atenția asupra situației dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane;
  • Reactivăm spații publice în așteptare cu picturi murale și intervenții care vor repune Băile Herculane pe hărțile culturale de azi;
  • Hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric și într-un spațiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda Împăratul Traian în ele (ba unii zic că și Hercule însuși).

De ce? Fiindcă merită să revitalizăm comorile uitate ale României

Cum? Prin intervenții artistice elegante și atente față de comunitatea locală

Ce? Un eveniment cultural de o săptămână plin de energie, culoare și… băi

Când? 27 august – 2 septembrie

Unde? Băile Herculane (județul Caraș-Severin)

Cine? Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA), Asociația Locus, Asociația Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane; proiect cultural co-finanțat de AFCN*

Echipa BCH: Andreea Săsăran (curator & manager de proiect), Andreea Chindriș (co-curator), Irina Strungăreanu (social media & coordonator voluntari), Patricia Blidariu (arhitectură), Oana Chirilă (logistică & arhitectură), Maria Titel (contabilitate), Laurențiu Alexandrescu (graphic design & street art), Cristian Neagoe (comunicare), Ovidiu Zimcea (documentare).

Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA) desfășoară activități culturale, artistice, sociale și educative prin promovarea artelor cu mijloace interdisciplinare.

Asociația Locus are ca scop cercetarea, salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural și natural din România.

Asociația Launloc (Cluj) elaborează și promovează arta & cultura urbană în toate formele lor.

Cinemobilul este un cinematograf mobil care străbate România, proiectând filme în comunități defavorizate.

Susținător: Transilvania Film

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Reșița, Agerpres, Scena9, IQads, Revista Sinteza, Igloo, Banchiza Urbană, Revista Zeppelin, Capital Cultural, Sub25, Ziarul Metropolis, Cultartes.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.