Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu

0

Cele șase Suite Pentru Violoncel BWV 1007-1012 de Johann Sebastian Bach sunt unele dintre cele mai recunoscute și frecvent interpretate compoziții scrise vreodată pentru violoncel solo. Bach le-a compus cel mai probabil în perioada 1717–23, când a slujit ca și Kapellmeister în Köthen.

Folosind tehnici specifice muzicii electronice, Daniel Dorobanțu reinterpretează cunoscutele lucrări de violoncel obținând o secvență de aproape 4 minute ce plasează ascultătorul într-un spațiu contemporan, ambiental și sonic multidimensional. Tratamentul electronic este complementat de mai multe straturi ritmice, obținute prin utilizarea unor sisteme de inteligență artificială.

Istoric, Allemande este una dintre cele mai populare forme de dans din perioada barocă. Prin folosirea proceselor A.I. și a influențelor drum’n’bass, Allemande primește o dimensiune experimentală și ajunge astfel în muzica electronică de dans specifică zilelor noastre.

Noua lucrare muzicală este acompaniată de un videoclip care reîmprospătează detaliile baroce punându-le ȋntr-un context vizual contrastant: mecanic, raţional şi Sci-fi.

Allemande face parte din compilația Psihodrom – One, lansată în noiembrie 2020 de casa de discuri Psihodrom Records din Timișoara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.