Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au colectat peste 6 tone de doze de aluminiu si peste 2 tone de baterii uzate

0

89 institutii de invatamant au colectat peste 6 tone de doze de aluminiu si peste 2 tone de baterii uzate in campania „Tu reciclezi, noi te premiem”

Campania de educație ecologică „Tu reciclezi, noi te premiem” desfășurată in parteneriat de Alucro și ECOTIC BAT a avut loc în perioada 03 februarie – 30 mai 2014 sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și a Inspectoratelor Școlare Județene din 12 judete din Romania.

Statistica acestei campanii – concurs arata ca au participat 89 de institutii de invatamant, peste 30.000 elevi, 250 cadre profesorale, s-au derulat peste 600 ore de eco-educatie in scolile si liceele concurente in aceasta campanie, unde s-au colectat selectiv 6.163 kg de doze de aluminiu si 2.229 kg baterii si acumulatori portabili uzati.

c8782a79a951fc1c4ac7a6d9693c06b6e0cca1ac

Atat ECOTIC BAT, cat si Alucro au dezvoltat in anii precedenti campanii de eco-educatie in institutii de invatamant, fiecare din organizatii incercand sa aduca mai aproape atat de cadrele didactice cat si de elevi si familiile acestora informatii privind reciclarea corecta a tipurilor de deseuri care sunt gestionate de cele doua asociatii. Mesajele transmise atat de ECOTIC BAT precum si de Alucro sunt complementare, colaborarea si in acest proiect fiind o continuare naturala a eforturilor depuse de cele doua asociatii pentru constientizarea publicului in vederea colectarii corecte a deseurilor si predarea acestora la punctele special destinate colectarii selective.

Obiectivul campaniei de educație ecologică desfasurata de ECOTIC BAT si Alucro in cele 89 de scoli din orasele București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Hunedoara, Brașov, Piatra Neamț și Alba Iulia a fost acela de conștientizare de către tânăra generație a importanței reciclării corecte a deșeurilor, în special a dozelor de aluminiu și a bateriilor portabile uzate, precum și implicarea tuturor celor participanti în colectarea efectivă a acestor tipuri de deseuri. Prin eforturile cumulate ale tuturor cadrelor didactice implicate, ale elevilor si ale comunitatilor aferente au fost colectate corect cantitati impresionante de deseuri care vor urma cursul corect al reciclarii: peste 6 tone de doze de aluminiu si peste 2 tone de baterii portabile uzate.

Campania s-a desfasurat ca un concurs intre scoli, profesori si elevi, tema fiind colectarea selectiva si  protejarea mediului. Organizatorii au recompensat eforturile depuse de catre participanti pentru colectarea celor mai mari cantitati de doze de aluminiu precum si de baterii si acumulatori portabili uzat.

Topul celor mai harnice trei institutii de invatamant care au colectat cele mai multe baterii portabile folosite este urmatorul:

Locul I este ocupat de Scoala Gimnaziala Ion Creanga din Cluj-Napoca, care a colectat 274 kg de baterii portabile uzate;

Locul II este ocupat de Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara care a colectat 270,6 kg de baterii portabile uzate;

Locul III este ocupat de Scoala Gimnaziala A.I.Cuza din Bacau, cu 168 kg de baterii colectate.

Scolile desemnate castigatoare la aceasta categorie vor primi diferite echipamente electrice si electronice oferite de ECOTIC BAT.

Topul celor mai harnice trei scoli in colectarea dozelor de aluminiu sunt urmatoarele:

Locul I este ocupat de Scoala nr. 2, Diaconu Coresi, Brasov – 606,8 kg

Liceul II este ocupat de Liceul Teoretic W. Shakespeare, Timisoara – 441 kg

Locul III este ocupat de Scoala Secuieni, Bacau – 436,5 kg.

Scolile castigatoare mentionate la aceasta categorie vor primi din partea Alucro cate o imprimanta precum si cate un colaj de fotografii din campanie.

 

Cei mai harnici trei elevi care au colectat cele mai multe baterii portabile uzate sunt Harnut David, elev al Liceului Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, Popa Catalina, eleva a Scolii Gimnaziale Ion Creanga din Ion Creanga si Cune Yanis, elev al Scolii Gimnaziale Petre Ghelmez din Bucuresti. Acesti elevi au colectat in total apropae 300 kg de astfel de deseuri. Fiecare elev va primi din partea ECOTIC BAT cate o tableta electronica.

La categoria dozelor de aluminiu colectate, cei mai harnici 3 elevi sunt urmatorii: Andronescu Alexandru, elev al Scolii Patarlagele din Buzau, cu 15.836 doze colectate, Radu Raul, elev al Scolii nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, cu 13.608 doze colectate si Hurmuz Catalin, elev al Scolii Gh. I. Bratianu din Iasi, cu 8610 doze colectate. Elevii castigatori la aceasta categorie vor primi din partea Alucro cate o camera video.

Fiecare din elevii premiati atat la categoria de deseuri de baterii si acumulatori precum si doze de aluminiu colectate s-au implicat foarte activ, organizand adevarate campanii de colectare in comunitatile din care fac parte, implicand familiile acestora, vecini si prieteni, precum si magazinele din apropierea locuintelor acestora.

Profesorii desemnati castigatori in campania „Tu reciclezi, noi te premiem” la sectiunea de baterii si acumulatori colectati sunt: Ioia Manuela Maria de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga din Cluj-Napoca, Sota Diana de la Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, Manea Elena de la Scoala Gimnaziala A.I.Cuza din , Tanasescu Elena de la Scoala Gimnaziala Petre Ghelmez din Bucuresti, Daniela Murgescu de la Scoala Gimnaziala Gh. I . Bratianu din Iasi, Elena Talpau de la Scoala Gimnaziala nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, Buzau Dorina de la Scoala Gadinti din Neamt, Monica Stoica de la Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu din Ploiesti, Dinu Camelia de la Liceul Teoretic Al. Marghiloman din Buzau, Dumitru Gabriela de la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga din Focsani, Dinca Florin Cristian de la Colegiul Economic Dionisie Pop Martian din Alba Iulia si Marilena Ana Draia de la Liceul Tehnologic Ovid Densusianu din Hunedoara. Eforturile depuse de cei mai constiinciosi profesori din fiecare judet vor fi rasplatite de ECOTIC BAT cu cate un smartphone.

„Campania a reprezentat pentru mine o experienta, sau mai bine spus, un pretex de a arata celorlalti ca imi pasa, de a arata ca a recicla nu inseamna a renunta la confort, ci doar a iti schimba atitudinea. Am reusit sa transmit si elevilor acest comportament si impreuna am aratat celor din jur ca se poate. Profitand de entuziasmul lor, am reusit sa perseveram pentru un mediu curat. Comportamentul „verde” fata de mediu incepe prin schimbare, iar schimbarea se regaseste in fiecare dintre noi.” – prof. Manuela Ioia, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Cluj-Napoca.

Profesorii desemnati castigatori la categoria aferenta dozelor de aluminiu in campania de educație ecologică desfasurata de Alucro si ECOTIC BAT sunt urmatorii: Turcu Iuliana, Scoala Vasile Goldis din Alba Iulia, Gavrila Corina, Scoala Secuieni din Bacau, Grozavu Monica, Scoala Avram Iancu din Bucuresti, Andronescu Miruna, Scoala Patarlagele din Buzau, Talpau Elena, Sc. Nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov, Puscas Luminita, Scoala CRDEII din Cluj – Napoca, Daniela Murgescu, Scoala Gh. I. Bratianu din Iasi, Buzau Dorina, Colegiul Ghe. Cartianu din Neamt, Stoica Monica, Scoala Andrei Muresanu din Ploiesti, Diana Bota, Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, Dumitru Gabriela, Scoala Nicolae Iorga din Focsani. Castigatorii acestei sectiuni sunt premiati de catre Alucro cu cate o tableta electronica.

Fiecare efort conteaza PENTRU UN MEDIU CURAT. ECOTIC BAT si Alucro isi doresc ca toti cei implicati in proiect sa isi insuseasca informatiile acumulate in campania „Tu reciclezi, noi te premiem”, ca gestul colectarii selective sa devina o obisnuinta pentru toti cei implicati in campanie, si felicita castigatorii pentru rezultatele obtinute.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.