Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare

0

20 de şcoli generale şi licee din ţară şi 2 centre comunitare din localităţile unde Petrom îşi desfăşoară activitatea au primit în luna iulie 175 de calculatoare printr-un proiect iniţiat şi realizat de Petrom, în parteneriat cu asociaţia Ateliere Fără Frontiere.

Echipamentele IT au fost donate de Petrom şi recondiţionate în cadrul unui atelier social, care urmăreşte integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate.

Scopul proiectului este de a echipa laboratoarele de informatică ale şcolilor şi liceelor din 11 judeţe (Bihor, Gorj, Olt, Teleorman, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Buzău, Brăila şi Galaţi). Peste 2000 de elevi beneficiază acum de accesul la o mai bună cunoaştere şi dezvoltare în pas cu ceilalţi copii care utilizează calculatorul ca mijloc de învăţare.

La baza proiectului au stat mai mulţi factori importanţi şi urgenţi pentru societatea noastră:

  • Accesul redus la unealta informatică în diferite zone ale ţării
  • Calculatorul şi internetul sunt folosite din ce în ce mai mult în sistemul de învăţământ
  • Conştientizarea importanţei implicării actorilor economici în susţinerea educaţiei elevilor cu acces redus la informaţii

Elevii au primit calculatoare complete, cu sistem de operare Windows XP (prin programul Microsoft Registered Refurbisher) şi kitul de programe necesare pentru o bună utilizare a acestora de către elevi.

Petrom susţine educaţia tinerilor şi accesul la informaţie pentru că:

  • Un calculator utilizat în şi din timpul şcolii, poate chiar din timpul grădiniţei, oferă o perspectivă mai largă asupra lumii şi asupra posibilităţilor de cunoaştere
  • Utilizarea calculatorului în procesul de învăţare facilitează asimilarea de informaţii şi stimulează inteligenţa şi creativitatea
  • Calculatorul oferă posibilitatea învăţării de noi programe utile pentru propria organizare şi planificarea activităţilor
  • Folosirea calculatorului pregăteste tinerii pentru şanse egale de reuşită pentru piaţa muncii.

 

Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 2 luni în care calculatoarele au fost recondiţionate şi livrate copiilor care aveau cel mai mult nevoie de ele.

Colaborarea dintre Petrom şi Asociatia Ateliere Fără Frontiere a început în 2008 prin co-finanţarea de către Petrom a şantierului de solidaritate din Giurgita, judeţul Dolj. Proiectul a constat în:

  • crearea unui teren de sport echipat cu porţi şi coşuri de baschet
  • construcţia unui loc de joacă pentru copii
  • renovarea fântânii locale

În aprilie 2011 Petrom a organizat târgul 2% pentru sensibilizarea angajaţilor în vederea sprijinirii ONG-urilor, eveniment la care Ateliere Fără Frontiere a fost unul din invitaţi.

În 2010 şi 2011 Ateliere Fără Frontiere a colectat de la Petrom pentru reciclare, reconditţionare şi donare către comunităţile în care operează: 200 calculatoare, 358 monitoare, 129 imprimante, 76 laptop-uri şi 2 copiatoare. O parte din echipamentele recondiţionate au fost donate prin programul naţional de donatii Assoclic (iniţiat şi implementat de Ateliere Fără Frontiere), iar anul acesta au fost donate 175 de echipamente complete către şcoli, licee şi centre comunitare din comunităţile în care Petrom operează.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.