Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011

0

Ateliere Fara Frontiere anunta deschiderea celei de a doua etape ASSOCLIC de anul acesta, ASSOCLIC 2-2011, ce se va desfasura in perioada septembrie – decembrie 2011.

Assoclic este un concurs de proiecte organizat de Ateliere Fara Frontiere in doua editii anuale, pentru donare de echipamente informatice, colectate de la companiile responsabile social si reconditonate in atelierul de insertie al asociatiei catre organizatile din Romania care dezvolta proiecte de acces la educatie, formare si integrare a beneficiariilor lor. Prin aceasta etapa Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de pack-uri informatice reconditionate, complete (unitate centrala, monitor, periferice, soft) echipand astfel aproximativ 90 de organizatii.

Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011

 

Ateliere Fara Frontiere lanseaza apelul la proiecte ASSOCLIC, etapa a 2-a pe anul 2011. Prin aceasta etapa, Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare catre structuri care dezvolta proiecte de educatie, formare si/sau integrare a beneficiarilor lor.

Etapa a doua are ca termen limita de depunere a dosarelor de candidatura data de 15 octombrie 2011, comisia de jurizare a proiectelor se desfaspara pe data de 15 noiembrie fiind formata din reprezentanti ai partenerilor proiectului, in timp ce, pe 15 decembrie, are loc ceremonia de premiere a laureatiilor acestei editii. Calculatoarele acordate pentru caștigatori vor fi utilizate pentru desfașurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitațile locale, in scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat in dificultate.

Colectam calculatoare si prin munca persoanelor in mare dificultate angajate in atelierul de insertie (adesea vazute doar ca o problema, dar care pot fi o resursa pentru societate) le reconditionam prelungind astfel durata lor de utilizare. Cea mai mare parte merg catre proiecte sociale de educatie sau formare profesionala, prin intemediul Programul de donatii Assoclic. Persoanele excluse si marginalizate, care au motivatia de a se reintegra au astfel posibilitatea de a-si regasi demnitatea si de a se reconstrui. Atelierul de insertiune socio-profesionala conciliaza ratiunile economice si nevoile sociale pentru o societate mai justa, lupta importiva risipei si o dezvoltare durabila” Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere

In editiile precendente, ASSOCLIC a inregistrat 459 de proiecte inscrise, 4.202 calculatoare solicitate. Din aceste totaluri, 268 de organizatii au fost laureate astfel incat, 26.500 de beneficiari s-au bucurat de 1645 de pack-uri informatice complete prin proiectele castogatoare ale programului ASSOCLIC.

Numarul mare de companii si organizatii care s-au alaturat proiectelor “Ateliere Fara Frontiere” vorbeste de la sine despre calitatea acestor proiecte.” Cristina Marinescu, Coordonator Sponsorizari, BRD, Groupe Societe Generale.

Proiectul Assoclic, dezvoltat de Asociatia Ateliere Fara Frontiere, raspunde unor nevoi social-economice existente, drept pentru care ne-a castigat sustinerea. Personal, am fost onorata sa particip la jurizarea proiectelor inscrise in competitie, alaturi de colegi ai altor companii responsabile sau asociatii dedicate categoriei persoanelor  defavorizate. Am fost surprinsa in mod placut de frumusetea si generozitatea dezideratelor acestor proiecte si nu de putine ori, de  acuratetea conceptiei.” Oana Ersova-Ranetti, Specialist Relatii Publice, Apa Nova Bucuresti S.A. – VEOLIA APA

O parte din calculatoare a fost data in folosinta catre familiile beneficiare iar o alta parte este la centru pentru completarea terapiei. Succesul a fost unul de impact. Noi am reusit astfel sa punem copii fata in fata cu lumea internetului si a calculatoarelor. Posibilitatea de a cumpara un PC era aproape nula, iar Assoclic a fost sansa de a cunoaste lumea IT.” Asociatia Ajutati-ne sa intelegem lumea – X- organizatie beneficiaria Assoclic

Regulamentul de participare si dosarul de candidatura sunt disponibile pe website-ul www.atelierefarafrontiere.ro iar pentru a fi la curent cu ultimele noutati urmariti pagina de facebook  http://www.facebook.com/atelierefarafrontiere sau contul de twitter http://twitter.com/AFF_Romania

Programul ASSOCLIC 2011 este realizat cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova, BRD Groupe Societe Generale, Carrefour, Fondul Structural European, Lafarge. Parteneri operaționali: Blancco, Ecotic, McCann PR, Microsoft. Cu sprijinul: American Chamber of Commerce in Romania, Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), RSC, Romania Pozitiva, Lume Buna, Stiri ONG, Romania Insider, Fundatia EOS, NESsT, Centras, Ce- Re, Techsoup.

 

—-

Assoclic in cifre

268 de organizatii au fost echipate cu pack-uri informatice complete, astfel 26.518 beneficiari s-au bucurat de cele 1645 de calculatoare  donate de Ateliere Fara Frontiere prin proiectul Assoclic.

Despre Ateliere Fara Frontiere Romania

Ateliere Fara Frontiere este o asociație romana non-profit de inserție socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei și poluarii prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitala prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.