Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere anunță câștigătorii “Dăm Click pe România!” – Ediția a II- a din 2018

0

24 de instituții de învățământ de stat, 11 ONG-uri și 3 instituții care furnizează servicii sociale și educaționale, care sprijină 4.338 de copii și tineri din comunități defavorizate vor fi dotate cu 500 de computere revalorizate în cadrul programului național de educație prin respect față de mediu și solidaritate socială “Dăm click pe România!” Ediția a II-a 2018. Acesta este derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, beneficiind de sprijinul Fundației Up și al Up România, filială a Grupului Up.

Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție Reconect de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție. Echipamentele complete (unitate centrală și monitor, tastatură și mouse) dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări.

Câștigătorii au fost aleși -pe baza evaluării proiectelor depuse- de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere (AFF) și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Lista câștigătorilor poate fi accesată AICI.

În cei 10 ani de la înființare, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 13.300 de calculatoare complete către un număr de peste 2.100 de școli, grădinițe, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 388.900 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

Fundația Up și Up România, într-un parteneriat de peste 4 ani, au ales să se implice în proiectul EduClick “Dăm click pe România!” în perioada 2017-2020, susținând astfel accesul și șansele egale la educație și informare pentru categoriile defavorizate de copii, tineri și adulți din România, impulsionând astfel puterea acestora de a acționa autonom.

Partenerii operaționali „Dăm click pe România 2018”, Ediția a II-a sunt: Rossmann România-Romcarton & Ambro, Ecotic, Microsoft Registered Refurbisher. 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernamentală românească înființată în 2008, care vizează inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale prin grija față de mediu și prin educație. Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Fundația Up și Up România

În 2017, după 18 ani de proiecte și acțiuni sub egida Fondation de France, Fundația Grupului Up s-a transformat devenind fundație de întreprindere – Fundația Up. Aceasta a urmărit dezvoltarea colectivă, care a fost întărită de cultura cooperativă și de valorile întregului Grup Up. Viziunea Fundației Up este aceea de a impulsiona puterea de a acționa împreună pentru persoanele aflate în situație de izolare, dificultate sau de dependență, în scopul de a le ajuta să se dezvolte cât mai liber prin facilitarea accesului la elementele esențiale. Fundația Up își coordonează acțiunea de mecenat în jurul a 4 domenii prioritare: Alimentație, Educație și cultură, Locuință, Sănătate.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de 16 ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța business-ului companiilor:

  • Produse și servicii care facilitează viața de zi cu zi a salariaților prin accesul la beneficii în multe domenii – tichete pe suport de hârtie și carduri de masă Up Dejun, tichete cadou Up Cadou, vouchere de vacanță pe suport de hârtie si pe suport electronic Up Vacanță, tichete de creșă Up Creșă

  • Soluții digitale interactive de incentivare și recompensare –STIM Online

  • Servicii dedicate comercianților

  • Soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială – tichete sociale și tichete sociale pentru grădiniță Up Social

  • Soluții de susținere a activității companiilor mici și mijlocii – IMM-uri – platforma Up Achiziții.

Mai multe informații pe www.upromania.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.