Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Prematurilor oferă echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID 19 pentru personalul medical și nou-născuții din maternități

0

Asociația Prematurilor oferă un real sprijin cadrelor medicale și nou-născuților din maternități prin dotarea unităților spitalicești cu aparatură și echipamente de protecție împotriva Covid 19.

ONG-ul pune în aplicare un proiect nou, adaptat circumstanțelor globale și nevoilor din sistemul sanitar, cu sprijinul Kaufland România. Asociația Prematurilor a obținut finanțare în cadrul programului ”În stare de bine” și demarează un proiect de susținere a comunităților și grupurilor vulnerabile în criza cauzată de coronavirus.

Astfel, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București vor beneficia de lămpi UV bactericide, viziere, combinezoane, halate, măști și protecție încalțaminte pentru cadrele medicale și pentru părinți.

Proiectul vizează aproximativ 100 de cadre medicale, peste 2000 de părinți și aproximativ 2000 de nou-născuți care se nasc în maternitățile mai sus menționate în următoarele 4-5 luni.

Proiectul nostru este vital și vine în sprijinul comunității într-o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți. Personalul medical nu se poate contamina si nu îi poate expune pe nou născuții vulnerabili sau pe cei născuți la termen. Este rolul nostru, al adulților, să îi protejăm și pe cei mai mici pacienți ai sistemului de sănătate. Părinții din maternități trebuie să aibă posibilitatea de a fi în siguranță și de a menține aceaste norme de igienă. Medicii vor fi mai protejati, părinții mai liniștiți, copiii mai sănătoși. Este un real sprijin, având în vedere lipsurile de toate felurile din maternități și spitale la această oră” – Diana Gămulescu, președinte Asociația Prematurilor

Proiectul se numește ”Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternităti – echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID 19” și este derulat de Asociația Prematurilor și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#implicareafacediferenta #instaredebine #kaufland #fdsc #AsociatiaPrematurilor #instaresaajut #Instaresaajutmaternitatile

www.instaredebine.ro

www.asociatiaprematurilor.ro

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România pe prematuritate acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants – singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.