Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj: Ashoka Lateral Talks cu Andreea Iager Tako

0

Ashoka Romania și Lateral vă invită pe 28 mai de la 16:30 la Cluj, sediul Lateral din str. Mircea Zaciu 1-3. la a cincea conversație din cadrul Ashoka Lateral Talks despre puterea comunităților. Invitatul special al conversației este Andreea Iager Tako.

Detalii si sursa aici.

Andreea luptă cu izolarea, lipsa de deschidere și de diversitate din cartierele Timișoarei prin consolidarea comunităților într-un mod sustenabil. Într-o țară în care mai mult de 14% dintre cetățeni locuiesc în alte zone din Uniunea Europeană, ea folosește arta și cultura pentru a transmite sentimentul de apartenență printre oamenii ce locuiesc în aceleași cartiere sau orașe. Modul creativ de a folosi spații a devenit cu ajutorul ei, astfel, o metodă de a construi comunități ce nu doar funcționează, dar funcționează împreună, unde oamenii au încredere unii în ceilalți și contribuie la dezvoltarea orașului.

Imediat după susținerea lucrării de licență a fondat ONG-ul și Festivalul PLAI, un festival bazat pe spiritul voluntariatului, care promova încă din 2006 valori precum implicarea în societate, acționare pozitivă de impact pentru comunitate, învățarea prin diversitate și protejarea și transmiterea moștenirii culturale locale prin dialog între generații. Mai târziu, în 2015 s-au și deschis porțile primului centru cultural independent din Timișoara, prima întreprindere socială cu tema culturală din România și prima organizație acceptată ca membru afiliat Trans Europe Halles din România. Spațiul oferă infrastructură gratuită pentru alte ONG-uri și comunitatea educațională și creativă, promovând împărtășirea de experiențe între nișe, comunități, grupuri cu interese specifice, dar și crearea de coeziuni în comunități necoagulate și generarea de proiecte multi-disciplinare.

Pentru înscrieri accesați: https://bit.ly/2LWALju

Despre autor

avatar

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor pe locul 13 din 500 de ONG-uri din lume și având o rețea de peste 3800 antreprenori sociali din toată lumea, 5 dintre ei și români. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. Ashoka România este susținută de Romanian-American Foundation, partener de lansare și de NN România, partener strategic.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.