Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj: Ashoka Lateral Talks cu Andreea Iager Tako

0

Ashoka Romania și Lateral vă invită pe 28 mai de la 16:30 la Cluj, sediul Lateral din str. Mircea Zaciu 1-3. la a cincea conversație din cadrul Ashoka Lateral Talks despre puterea comunităților. Invitatul special al conversației este Andreea Iager Tako.

Detalii si sursa aici.

Andreea luptă cu izolarea, lipsa de deschidere și de diversitate din cartierele Timișoarei prin consolidarea comunităților într-un mod sustenabil. Într-o țară în care mai mult de 14% dintre cetățeni locuiesc în alte zone din Uniunea Europeană, ea folosește arta și cultura pentru a transmite sentimentul de apartenență printre oamenii ce locuiesc în aceleași cartiere sau orașe. Modul creativ de a folosi spații a devenit cu ajutorul ei, astfel, o metodă de a construi comunități ce nu doar funcționează, dar funcționează împreună, unde oamenii au încredere unii în ceilalți și contribuie la dezvoltarea orașului.

Imediat după susținerea lucrării de licență a fondat ONG-ul și Festivalul PLAI, un festival bazat pe spiritul voluntariatului, care promova încă din 2006 valori precum implicarea în societate, acționare pozitivă de impact pentru comunitate, învățarea prin diversitate și protejarea și transmiterea moștenirii culturale locale prin dialog între generații. Mai târziu, în 2015 s-au și deschis porțile primului centru cultural independent din Timișoara, prima întreprindere socială cu tema culturală din România și prima organizație acceptată ca membru afiliat Trans Europe Halles din România. Spațiul oferă infrastructură gratuită pentru alte ONG-uri și comunitatea educațională și creativă, promovând împărtășirea de experiențe între nișe, comunități, grupuri cu interese specifice, dar și crearea de coeziuni în comunități necoagulate și generarea de proiecte multi-disciplinare.

Pentru înscrieri accesați: https://bit.ly/2LWALju

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.