Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ascultă  5 minute de muzică clasică – un proiect Radio România Muzical

8

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri,  librării, muzee – graţie unui proiect  Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 10 octombrie până la finalul anului școlar,  „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

5min420x300_nou

Unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” își propune să apropie publicul larg de muzica clasică prin audiția propriu-zisă, atât în spații neconvenționale și aglomerate, cât și în școlile românești, la orele de muzică. Campania a pornit în octombrie 2010, cu audiții în spațiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie. Piesa zilei poate fi ascultată, bineînțeles, și la Radio România Muzical.

Din 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este și program național în școlile românești, grație unui parteneriat semnat între Ministerul Educației Naționale și Radio România. Proiectul falicitează apropierea copiilor față de muzica clasică în cel mai simplu mod, prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală. Copiii au și posibilitatea de a participa la un concurs derulat online cu întrebări în legătură cu lucrările ascultate. În anul școlar 2014-2015, aproximativ 120.000 de copii din toată țara au participat la proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică”; în anul școlar 2015-2016 la proiect au participat 145.000 de copii și au fost organizate și două concursuri naționale: unul de desene inspirate de muzică, pentru elevii claselor primare, și unul de audiții muzicale, pentru elevii claselor gimnaziale.

 

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute care găzduieşte, de asemenea, fişierele audio ale pieselor din proiect, precum și concursul destinat elevilor.

 

Partenerii proiectului pentru ediţia octombrie 2016 sunt:

Ministerul Educaţiei Naţionale

Carrefour România

Cora România

Mega Image

Mobexpert

Dedeman

Metro Cash & Carry

Băneasa Shopping City

Iulius Mall Iaşi

Iulius Mall Timişoara

Iulius Mall Cluj

Iulius Mall Suceava

Palas Mall Iaşi

Librăriile Humanitas

Castelul Bran

PWC România

CRH România

Pitești Mall

Hello Shopping Park din Bacău

Arena Mall din Bacău

Gold Plaza Baia Mare

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

8 comentarii

  1. avatar

    NU-MI PLACE POSTUL DE RADIO RESPECTIV.DACA AR FI NUMAI MUZICA IN CONTINUU POATE, DAR SA MA DERANJEZE LA URECHE MODERATORII NU PREFER …

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.