Armata și Biserica vin în sprijinul familiilor defavorizate din cinci localități ilfovene

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale împreună cu personalul Comandamentului Componentei Aeriene au desfășurat joi, 21 aprilie 2022, o nouă activitate în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Familiile cu posibilități materiale reduse din localitățile ilfovene, Moara Vlăsiei, Balta Neagră, Merii Petchii, Ghermănești și Ciofliceni au primit pachete cu alimente de strictă necesitate.

Fiecare activitate desfășurată de voluntari este realizată în colaborare cu preotul din localitatea vizitată, el cunoscând cel mai bine realitatea socială a comunității.

Pr. CORNEL ENACHE, din Parohia Moara Săracă, județul Ilfov  a menționat: “O activitate foarte bine venită în special în această perioadă în care trebuie să împletim rugăciunea cu fapta bună, în care trebuie să curățim atât încăperile locuințelor noastre, cât și pe cele ale sufletului nostru și aceasta facem, iată, prin participarea la slujbele Sfintei Biserici, dar și prin fapta cea bună pe care o aduc din nou voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale.”

Pr. MARIAN UNGUREANU, din Parohia Merii Petchii, județul Ilfov a adăugat: “Avem foarte multe familii sărace cu copii mulți, care nu au electricitate, care nu au un loc de muncă de unde să obțină un venit pentru a asigura masa de Paște. Iată că darurile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale au fost primite cu bucurie și cu entuziasm.”

Acțiunea social-filantropică a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

Comandor Valeriu Burciu, Comandamentul Componentei Aeriene, Moara Vlăsiei, a adăugat: “Ne bucurăm că astăzi, în preajma minunatelor sărbători pascale, două instituții foarte puternice, cred eu, și foarte iubite, Armata și Biserica, sau unit, și-au dat mâna pentru a fi alături de acești oameni, poate mai puțin fericiți, pentru a le alina durerile și neplăcerile pe care le au. De asemenea, suntem bucuroși pentru că putem să le facem viața un pic mai fericită, să fie mai bucuroși în aceste zile foarte frumoase și sfinte pe care le așteptăm”.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Această săptămână are o importanță deosebită pentru toți creștinii. Săptămâna Patimilor este ultima treaptă la care ne supune Marele Post al Paștelui. Este o perioadă de pocăință și îndreptare duhovnicească menită să ne pregătească sufletul pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm duhovnicește de frumusețea slujbelor, dar fără îndoială că dorim să ne bucurăm și de reunirea familiei, în jurul mesei tradiționale. Pentru unii însă, aceste lucruri nu sunt posibile. Familii cu venituri mici și mulți copii, pensionari care de-abia găsesc bani pentru medicamente, doar visează la o masă îmbelșugată de sărbători. Pentru aceștia astăzi, noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale și personalul Comandamentului Componentei Aeriene am desfășurat această activitate social-filantropică. Prin acest demers am dorit să le transmitem acestor persoane greu încercate un mesaj de unitate, de comuniune, dar și de susținere. Să le arătăm că nu sunt singuri în lupta lor cu încercările vieții.”

De la începutul anului 2022, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au sprijinit, în cadrul acestei campanii, peste 430 de familii din 36 de parohii ale județelor Ilfov și Prahova.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.