Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARIPAD sprijină continuarea alăptării în paralel cu diversificarea alimentaţiei sugarilor

0

ARIPAD (Asociaţia Română a Industriei Produselor Alimentare cu Destinaţie Nutriţională Specială) sprijină crearea unui mediu de afaceri de încredere pentru industria din România producătoare de alimente pentru sugari și copii mici și își propune susținerea unui dialog constant și constructiv cu instituțiile statului.

ariad

Nestlé România, Nutricia Early Life Nutrition şi Vavian Pharma sunt membrii actuali ai ARIPAD.

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari. De aceea, membrii ARIPAD sprijină recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru alăptare exclusivă în primele şase luni, urmată de introducerea alimentelor complementare sigure şi nutritive în paralel cu alăptarea susţinută până la vârsta de 2 ani sau mai mult. Pentru sugarii care nu pot fi alăptaţi conform recomandării, laptele formulă este singurul substituent de lapte matern adecvat (BMS – breastmilk substitute), recunoscut ca atare de OMS.

“Principalul obiectiv al asociaţiei este de a contribui la sănătatea şi bunăstarea sugarilor şi copiilor din România prin alimente dovedite ştiinţific că sunt sigure din punct de vedere nutritiv şi comercializarea şi distribuirea etică a acestora. ARIPAD este deschisă tuturor companiilor din cadrul industriei, care doresc să ne devină parteneri”, a declarat Nikki Adamo, Preşedinte ARIPAD.

Din 2014, ARIPAD este membru al SNE (Specialised Nutrition Europe), asociaţia europeană care reprezintă industria produselor alimentare specializate din Uniunea Europeană. Membrii SNE sunt asociaţii naţionale din 18 state membre, iar membrii acestora sunt companiile care produc soluţii dietetice personalizate pentru populaţiile cu nevoi nutriţionale foarte specifice, inclusiv sugari şi copii.

“Membrii SNE şi-au asumat un angajament în vederea sprijinirii alăptării şi asigurării de alternative sigure şi sănătoase pentru mamele care nu pot sau aleg să nu alăpteze şi să ofere o gamă largă de alimente care contribuie la cel mai bun start în viaţa sugarilor şi copiilor. Pentru a obţine cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă ale alimentelor pentru sugari şi copii, SNE şi membrii ei colaborează zilnic cu oameni de ştiinţă şi nutriţionişti din UE şi nu numai, în cercetare şi dezvoltare, nutriţie și respectarea legislaţiei”, a declarat Aurelie Perrichet, Director executiv Specialised Nutrition Europe (SNE).

Piața de alimente pentru sugari şi copii mici este formată din mai multe segmente, cele mai importante fiind: formula de lapte praf, cereale şi alimente pentru sugari (piure şi suc).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.