Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anul 2017 aduce cea de-a șasea ediție a proiectului „Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice”

0

Aproximativ 200 de profesori din toată țara își vor întâmpina elevii la întoarcerea din vacanța de iarnă, cu lecții despre cauzele și efectele schimbărilor climatice, tot mai vizibile mai ales în sezonul de iarnă când trecerile de la zile cu temperaturi mari la zile geroase sunt deosebit de frecvente.

terra mileniului iii

Proiectul „Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice” își propune creșterea nivelului de educație în rândul elevilor de gimnaziu privind cauzele și efectele schimbărilor climatice. Iniţiativa se bucură de sprijinul Profi Romania și al Moore Stephen KSC, desfășurandu-se totodată sub înaltul patronaj al Ambasadei Olandei în România.

De rezultatele proiectului beneficiază în mod direct aproximativ 4000 de elevi, care vor învăța cum să înlăture cauzele schimbărilor climatice și cum să găsească metode de adaptare la acestea. Mai mult, cunoștințele și aptitudinile acumulate în orele speciale dedicate schimbărilor climatice le vor fi utile în viitor și pentru identificarea unor noi oportunități de carieră în profesii caracteristice economiei verzi sau economiei circulare, care sunt noile modele de dezvoltare europeană.

Activitățile proiectului au început cu un apel național de selecție a profesorilor doritori să participe la implementarea acestui proiect, apel în urma căruia au răspuns aproximativ 200 de cadre didactice. În perioada următoare, aceștia vor beneficia de un curs online cu tema „Introducere în Schimbările Climatice”, mijloc de instruire ce permite învățarea de la distanță, prin limitarea costurilor și reducerea amprentei de carbon.

Profesorii selectați vor primi asistență în elaborarea unui modul de curs privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la schimbările climatice și vor desfășura un numar de 2 – 4 ore cu elevii la clasă.

În urma însușirii cunoștințelor necesare, elevii vor putea să-și demonstreze înțelegerea fenomenului schimbărilor climatice creând câte o campanie de conștientizare privind cauzele și efectele schimbărilor climatice la nivel local și participând cu câte o lucrare individuală la concursul cu același nume. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate de Excelenţa Sa Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubačić în cadrul unei festivități special organizate.

Am acumulat multă experiență în educația privind schimbările climatice în edițiile anterioare ale proiectului, suntem bucuroși de deschiderea de care dau dovadă profesorii pentru a ține astfel de cursuri în cadrul orelor opționale, parteneriatele cu școlile sunt de asemenea fructuoase, dar nu putem să nu ne exprimăm regretul că, în ciuda eforturilor pe care le-am făcut la nivel guvernamental, „educația pentru dezvoltare durabilă și schimbări climatice” nu este încă sprijinită. Cu atât mai important este efortul pe care profesorii și finanțatorii îl fac, cu cât el vine pe un teren pe care autoritățile nu sădesc mare lucru!” a declarat Lavinia Andrei, președintele Fundației TERRA Mileniul III.

Anul acesta Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice beneficiază de o sponsorizare în valoare de 113 828 lei din partea Profi Rom FOOD prin intermediul campaniei „Împreuna cu tine, Profi salvează destine”.

Ne bucură faptul că deja încep să se vadă rezultatele celei de-a treia ediții a campaniei Împreună cu tine, Profi salvează destine, prin care am daruit 1500 000 de lei catre proiecte dedicate copiilor. Iubim copiii, îi sprijnim an de an și ne încurajăm clienții să fie cât mai implicați în comunitatea în care trăiesc“ a declarat Luminița Bunda, directorul de marketing al magazinelor PROFI.

Prin cele 501 de magazine ale sale prezente în 257 de localități și cei 11.000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Fundația TERRA Mileniul III este o organizație de protectie a mediului care dezvoltă proiecte ecologice la nivel național și internațional, în domeniile energiei, transportului și schimbărilor climatice.

www.terramileniultrei.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.