Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ANA – Acum Noi Acționăm – pentru Viitorul României

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își lansează candidatul ideal pentru alegerile parlamentare – ANA! ANA (acronim pentru Acum Noi Acționăm) propune un program de guvernare complementar care asigură o finanțare corespunzătoare a educației, beneficii fiscale pentru tinerii angajați din educație și sănătate și o participare corespunzătoare a studenților în luarea deciziilor din universități!

ANOSR a lansat public în data de 9 Octombrie „Scrisoarea Deschisă pentru Viitorul României”, prin care se adresează liderilor partidelor politice, miniștrilor relevanți, parlamentarilor și candidaților la parlamentare, le atrage atenția asupra unor probleme acute ale studenților și ale societății și solicită asumarea de către aceștia a unor soluții. Scrisoarea are deja aproximativ 2000 de susținători și poate fi găsită aici: www.petitieonline.com/pentruviitor. Până în acest moment, foarte puțini politicieni au răspuns scrisorii, iar prioritățile studenților au fost integrate destul de puțin sau neclar de principalele forțe politice în programele proprii de guvernare!

Întrucât considerăm că participarea studenților și a tinerilor la vot este extrem de importantă pentru a fi tratați cu responsabilitate de clasa politică, dar și pentru a informa studenții cu privire la (ne)seriozitatea cu care factorii politici tratează solicitările și viitorul nostru, ANOSR o lansează pe ANA – candidat ideal la alegerile parlamentare!

Programul complementar de guvernare ANA cuprinde solicitările transmise de studenți prin scrisoarea deschisă, printre care:

–          Alocarea a 6% din PIB pentru educație, din fonduri publice – pentru un învățământ accesibil și de calitate! Investirea în cămine, cantine, subvenția cămine-cantine, biblioteci și resurse de învățare sunt câteva din temele prioritare în acest sens

–          Creșterea veniturilor tinerilor angajați din educație și sănătate inclusiv prin acordarea de facilități fiscale și alte beneficii

–          Asigurarea participării corespunzătoare a studenților în luarea deciziilor din universități și societate și asigurarea respectării drepturilor acestora!

Pagina de facebook a candidatului ANA (https://www.facebook.com/ana.huligana) numără deja peste 2300 de fani, în timp ce peste 70.000 de persoane (utilizatori unici) au urmărit actualizările numai în ultima săptămână[1]. Până acum, de la agenții guvernamentale până la căutarea disperată a unui student îndrăgostit, ANA a inspirat fantezie, curiozitate și dezbatere  în rândul tinerilor. Mai mult, ca modalitate și tehnică de promovare, ANA a fost prezentată inclusiv în cadrul cursurilor facultăților de profil din țară!

Prin pagina de facebook ANA studenții vor fi informați cu privire la răspunsurile primite de la clasa politică referitor la prioritățile menționate și vor fi încurajați să interacționeze într-un mod inedit cu profilurile online ale acestora. Totodată, indiferent de opțiunea politică, ANA va încuraja studenții să participe la vot!

Astfel, ANOSR își propune să determine candidații la alegerile parlamentare și forțele politice din România să dea răspunsuri clare cu privire la ceea ce își asumă referitor la prioritățile exprimate de studenți.

Prima listă de răspunsuri din partea clasei politice va fi comunicată public Vineri, 23 Noiembrie.

„Participarea studenților și tinerilor la vot este crucială pentru ca viitorul României să fie tratat cu seriozitate de clasa politică. ANA, dar și campania „Studenți pentru Viitorul României” în ansamblul său, sunt expresia încrederii noastre în capacitatea studenților și tinerilor de a își influența construcția propriului viitor și necesitatea participării noastre la procesele democratice din societate. Totodată, acestea sunt și expresia dezamăgirii față de modul superficial în care principalele forțe politice tratează solicitările noastre și își asumă cu adevărat investiția în viitorul țării!” Mihai Dragoș, președinte ANOSR

ANA este un candidat fictiv și poate fi găsită pe facebook aici: www.facebook.com/ana.huligana. Scrisoarea deschisa pentru Viitorul României poate fi găsită aici: www.anosr.ro/semneaza-petitia/

Despre ANOSR:

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima şi cea mai importantă federaţie naţională studenţească din România, fiind singura reprezentată la nivel European, ca membră a Organizaţiei Europene a Studenţilor (ESU).  ANOSR este o structura federativă ce reuneşte 71 de organizaţii studenţeşti. Scopul principal al ANOSR este reprezentarea şi  promovarea intereselor educaţionale, sociale, economice şi culturale ale studenţilor la nivel naţional şi internaţional.  ANOSR îşi duce la îndeplinire misiunea, în principal,  prin influenţarea politicilor publice, fiind recunoscută ca voce reprezentativă a studenţilor români de către instituțiile centrale ale statului precum şi de către comunităţile academice, organizaţii importante din societatea civilă şi mass-media. Reprezentăm viitorul!


[1]Date preluate din statisticile furnizate de către facebook.                                                                 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.