Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ambasada Danemarcei în România patronează proiectul Asociației Caravana cu Medici

0

Ambasada Danemarcei în România susține companiile daneze în demersul lor de a se alătura Asociației Caravana cu Medici în vederea promovării unui sistem de sănătate publică axat pe prevenție.

Proiectul presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care se vor deplasa, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din țară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

Consultațiile acordate includ: recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui laborator mobil), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală.

_DSC9657

Medicii voluntari ai caravanei provin din următoarele specialități: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, medicină internă, gastroenterologie, medicină de urgență.

Realizarea proiectului demarat anul acesta a fost posibilă cu aportul Ambasadei Danemarcei in Romania, prin implicarea Novo Nordisk Romania, Danbred Argeș, Premium Porc Group, Avicola Dan, Ramboll South East Europe și Falck, companii daneze cu tradiție îndelungată în România, care recunosc importanța acțiunilor de responsabilitate socială precum cele promovate de inițiativa Asociației Caravana cu Medici.

Prima caravană din seria inițiata anul acesta va avea loc în localitatea Negreni, județul Olt, în data de 10-11 octombrie 2015.

Proiectul se desfășoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele sunt oferite de Synevo.

Asociatia Caravana cu Medici este fondată de 5 medici rezidenti care au alături o echipă de aproape 100 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este să realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic.

Un rezumat în imagini al activității precedente o puteți găsi pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/CaravanaCuMedici si www.caravanacumedici.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.