Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alex Velea, invitat Living Library în cadrul proiectului Cooperare interetnică pentru comuna Brăhășești

0

Asociația Romano ButiQ alături de partenerii Fundația Toflea și Consiliul Local Brăhășești, s-au bucurat ieri de prezența interpretului de muzică pop Alex Velea la Căminul Cultural din Brăhășești, în cadrul unui eveniment de tip Living Library.

IMG_9248

Conceptul de Living Library (Bibliotecă Vie) a fost creat ca un instrument al egalității care urmărește să conteste prejudecățile și discriminarea. Aceasta funcționează la fel ca o bibliotecă normală: Vizitatorii pot naviga catalogul pentru titlurile disponibile, aleg cartea pe care doresc să o citească și o împrumută pentru o perioadă limitată de timp. Singura diferență este că, în Biblioteca Vie, Cărțile sunt oameni și lectura este o conversație. ”Cartea” Alex Velea este foarte actuală în rândul copiilor și al tinerilor din ziua de azi și astfel, am ales ca acesta să ridice stima de sine a participanților, să înțeleagă că toți suntem oameni, toți putem fi la rândul nostru ”cărți” și că succesul poate fi al oricui care muncește pentru asta și care se luptă pentru a crește atât spiritual cât și profesional.

Artistul le-a povestit oamenilor despre evoluția personală și câteva detalii din viața sa, punând accent pe educație și valori. În scopul de a stimula stima de sine, acesta a provocat câțiva tineri dornici de exprimare să prezinte câteva mișcări de dans specifice melodiilor sale. Pentru a accentua ideea că ”da, se poate”, Alex Velea a venit însoțit de tânărul artist Mario Fresh, în vârstă de 16 ani, care s-a alăturat evenimentului. Atât copiii cât și tinerii din sală nu au crezut până în ultimul moment că la ei, în Brăhășești, județul Galați, într-un sat la o distanță de 20 de km de Tecuci, a venit Alex Velea, cel pe care până atunci îl vedeau doar la televizor sau pe internet. Evenimentul a creat vâlvă în comunitate și chiar și a doua zi, copiii vorbeau despre autografele lor și selfie-urile cu artistul Alex Velea.

Proiectul ”Cooperare interetnică pentru comuna Brăhășești”, implementat de Asociația Romano ButiQ, împreună cu Fundația Toflea și Consiliul Local Brăhășești, are ca obiectiv general contribuţia la dezvoltarea comunităţii rurale interetnice Brăhăşeşti, pe plan social şi economic, prin implicarea membrilor comunităţii, de la mic la mare în procesul de dezvoltare locală şi prin încurajarea dialogului intercultural.

Viziunea Romano Butiq şi a partenerilor săi, atunci când vine vorba de creşterea şi dezvoltarea comunităţilor este una în care beneficiarul este mai degrabă partener de lucru, unde soluţiile sunt posibile şi generează sustenabilitate doar prin implicarea directă a persoanelor cărora le este dedicat proiectul, în cazul de faţă, cetăţenii comunei Brăhăşeşti. Ştim că nu există soluţii de-a gata, iar cheia procesului de dezvoltare comunitară este împuternicirea membrilor comunităţii şi determinarea acestora să se implice şi să contribuie la găsirea de soluţii şi genererea de schimbare socială pozitivă, să participe activ la viaţa comunităţii şi la dezvoltarea ei. Finanțarea de care beneficiază proiectul este în valoare de 74.700 € pe o durată de 20 de luni.

Proiectul ”Cooperare interetnică pentru comuna Brăhăşeşti” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.