Ajutor pentru zeci de familii din cinci parohii prahovene

0

 

Se spune despre justiţie că este dorinţa constantă de a da fiecăruia ce i se cuvine. În Vinerea Mare, o parte dintre magistrații Tribunalului București au realizat un lucru mare – au lăsat deoparte roba neagră și sala de judecată, au îmbrăcat haina de voluntar și au fost alături de semenii aflați în nevoi. Nu au avut nevoie de codurile de procedură penală sau civilă, ci doar de legile omeniei și ale carității și, fără să judece, au oferit daruri oamenilor sărmani din 5 localități prahovene. Le-au fost alături Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Acțiunea social-filantropică  desfășurată vineri, 22 aprilie 2022, face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

Familiile cu posibilități materiale reduse din localitățile prahovene, Salcia, Tisa, Trenu, Valea Crângului și Urlați au primit pachete cu alimente de strictă necesitate.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Am întâlnit astăzi situații tot mai complexe, cum ar fii: bătrâni singuri, familii cu foarte mulți copii, care se descurcă tot mai greu, persoane care nu visau la o masă îmbelșugată de Paști. Acest demers al nostru a fost înfăptuit deoarece astăzi ni s-a alăturat, personalul Tribunalului București. Am fost însoțiți de către judecători și grefieri care au hotărât ca, înainte să se bucure de reunirea familiei, în jurul mesei tradiționale de Paști, să vină în sprijinul acestor familii greu încercate, dar și a bătrânilor de la sat. Au fost emoții și daruri care le-a adus încredere și speranța că încă mai sunt oameni care se gândesc la ei și la problemele prin care trec. Sprijinul oferit astăzi a fost mai ales un ajutor moral pentru că văd astfel, că biserica și alte instituții sunt aproape de ei, Dumnezeu le este alături. M-am bucurat când am văzut cu câtă nerăbdare îl așteptau pe preotul paroh. Părintele din sat este cel care îi vizitează cel mai des și le alină durerea”.

Fiecare activitate desfășurată de voluntari este realizată în colaborare cu preotul din localitatea vizitată, el cunoscând cel mai bine realitatea socială a comunității.

Pr. CONSTANTIN ARICIU, din Parohia Salcia, județul Prahova  a menționat: “Ne bucurăm de prezența voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, dar și a personalului de la Tribunalul București care a adus o mare bucurie prin prezența acestora aici, dar și prin darurile oferite credincioșilor din parohia noastră care sunt oameni simpli și buni. Prin aceste daruri aceștia dau dovadă de o profundă dragoste creștină concretizată prin aceste fapte de milostenie.”

Pr. TĂNASE PETRONI, din Parohia „Sfinții Voievozi”-Urlați, județul Prahova a adăugat: “În Vinerea Mare a Paștelui iată-ne din nou în cadrul Protopopiatului Urlați având o activitate frumoasă împreună cu voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale și cu magistrați ai Tribunalului București aducând bucurie, acum când vedem slăvita mărire a Domnului nostru Iisus Hristos, care a pătimit de bună voie, a luat cu sine toată povara lumii acesteia, iar prin răstignire și înviere aduce bucurie întregii omeniri. Prin această activitate voluntarii și magistrații Tribunalului București au adus bucurie multor suflete.”

LAVINIA CÎRCIUMARU, judecător la Tribunalul București, a spus: “Multe cazuri sociale, multă bucurie și cred că este foarte important că te simți folositor când aduci bucurie altora. M-a impresionat bucuria copiilor și a bătrânilor părăsiți de cei dragi. Părăsiți și fizic, dar poate unii abandonați de cei ce sunt la oraș”.

SORIN IVANCIUC, judecător, Tribunalul București, a precizat: “A fost o experiență aparte. Este pentru prima dată când particip la o astfel de acțiune alături de voluntari și de o parte dintre colegii mei care au contribuit, printr-un mic efort, ca această activitate să se desfășoare. Sentimentele au fost unele contradictorii, pe deoparte am fost revoltat și intrigat de starea profundă de sărăcire în care poate să trăiască o parte dintre semenii noștri, iar pe de altă parte vreau să știți că am trăit un mare sentiment de bucurie că prin micul nostru gest de umanitate am reușit să furăm măcar un zâmbet acestor semeni de-ai noștri”.

De la începutul anului 2022, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au sprijinit, în cadrul acestei campanii, aproximativ 500 de familii din 41 de parohii ale județelor Ilfov și Prahova.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.