Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Adfaber lansează platforma Kids in Tech

0

Organizația Adfaber lansează clubul de tehnologie Kids in Tech – un club al copiilor pasionati de tehnologie in fiecare scoala si liceu din Romania, prima platformă educațională care pune în legătură copiii și companiile internaționale ce stabilesc competențele digitale necesare în viitor. Proiectul urmărește să ofere copiilor clase de programare și educație digitală, dar și seminarii digitale susținute alături de companii de top din tehnologie, care îi vor ajuta pe cei mici să își îmbogățească abilitățile digitale.

Alin Chiriac - CEO Adfaber
Cu ajutorul platformei Kids in Tech, elevii pasionați de tehnologie vor avea acces la resurse globale care îi vor ajuta să își dezvolte cunoștințele. Materialele sunt puse la dispoziție de companiile partenere în limba română. Prin parteneriatul pe care ADFABER îl are cu CODE.org, inițiatorii Hour of Code, elevii români vor avea acces gratuit si la resurse și cursuri care fac deja parte din programa adoptată în școlile și universitățle din Statele Unite. Proiectul își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală în care copiii manifestă interes pentru tehnologie.

„Proiectul pilot Kids in Tech va fi lansat anul acesta în România, însă vizăm extinderea acestuia la nivel European, pentru a oferi copiilor toate resursele de care au nevoie pentru a se orienta spre o carieră în tehnologie. Generația tinerilor de astăzi, pe care o definim cel mai simplu în termenii digital natives, are nevoie de acces la instrumentele digitale care le vor defini succesul în era digitală, iar prin acest proiect deschidem comunicarea acestor resurse oferind copiilor acces de mici la know-how-ul liderilor din domeniul tehnologic”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER.

Kids in Tech este un pas natural pe care Adfaber îl face în susținerea predării de limbaje de programare copiiilor. Anul trecut, Adfaber a susținut în saptămâna 8-14 decembrie Hour Of Code. A doua săptămână din decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În perioada respectivă, milioane de elevi și profesori din toată lumea au parcurs tutoriale interactive de diferite nivele de dificultate și au aflat că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire. În 2014, din cele 156 de țări participante la Hour of Code, România s-a situat pe locul 5 în funcție de numărul de evenimente organizate la nivel national.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii in care organizatia isi concentreaza eforturile, alături de sănătate și mediu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.