Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A doua editie a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca incepe luni, 2 octombrie 2017

0

A doua editie a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca incepe luni, 2 octombrie 2017. Evenimentul se anunta a fi unul din cele mai importante proiecte culturale din Regiunea de Sud-Vest a Romaniei in 2017.

Timp de trei saptamani, unsprezece sculptori din cinci tari vor lucra in blocuri de piatra de dimensiuni mari. Operele create de acestia vor constitui monumente de for public, ce vor fi accesibile publicului larg pentru o perioada nedeterminata, odata ce proiectul se incheie. Sculpturile vor fi amplasate in centrul Comunei Maciuca, intr-un parc sculptural, alaturi de operele realizate la prima editie, in 2014.

Cei unsprezece sculptori invitati in 2017 sunt: Giovanni Carosi (Italia), Mathieu Chiva (Franta), Viorel Enache (Romania-Franta), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne Le Louarn (Franta), Kevin MEUNIER (Franta), Razvan MINCU (Romania), Fanny PIEPLU (Franta), Sergiu SALISTE (Romania), Lucian TARAN (Romania).

Organizatorii si-au propus sa creeze un proiect cultural deschis unor categorii diverse de public. Asadar, pe langa realizarea sculpturilor, vor avea loc ateliere pentru copii, intalniri cu artisti din regiune si cu elevi ai Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Ramnicu-Valcea, o expozitie temporara gazduita de Muzeul de Arta „Casa Simian” din Ramnicu-Valcea si alte activitati menite sa surprinda, sa emotioneze, sa educe si sa inspire, sa apropie publicul de arta contemporana.

A doua editie a Taberei Internationale de Sculpturain Piatra Maciuca este organizata de Fundatia Dumitru Draghicescu, in parteneriat cu Atelierele Enache Paris.

Proiectul cultural este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri: Primaria Maciuca, Consiliul Local Maciuca, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Valcea, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea, Designer Liliana Larisa Craciun.

Sponsor principal: Damila SRL

Sponsori: Forest Retreat & Spa, Remservice SRL, Crama Bauer, Domeniul Stirbey, Casa de Vinuri Iordache, Danke!, OSKAR, ARCON, WEBER, TEMAD, CRH, ROMCIM, MULTIBAT, CERESIT.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Kiss FM, Modernism.ro, Revista Atelierul, Ceasca de Cultura, IQads, SMARK, Artindex, Cooperativa Urbana, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, MATER – biblioteca de materiale, VTV, Valcea1, Vocea Valcii, Saptamana in Oltenia, Ziarul de Valcea, Craiovaforum.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.