Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A curățat cu ocazia Zilei Mediului mai multe zone verzi din ţară

0

MSD România a curățat cu ocazia Zilei Mediului mai multe zone verzi din ţară

Angajații companiei farmaceutice Merck Sharpe & Dohme (MSD) România au contribuit vineri, 3 iunie, cu ocazia Zilei Mediului, la efortul comun de a avea o planetă mai curată. Acţiunea de voluntariat este o componentă foarte importantă în cadrul platformei „Impreună pentru viaţă”, initiată de companie în România.

În București, 80 de angajați ai MSD România au curățat Grădina Botanică, strângând peste 40 de saci de gunoi şi buruieni. Tot în Bucureşti, angajaţii MSD au săpat rabate şi au pregătit terenul pentru plantarea de răsaduri de flori.
După încheierea evenimentului, toate uneltele achiziţionate cu această ocazie au fost donate Grădinii Botanice din Bucureşti.

„Când lucrezi într-o companie atât de mare cum este MSD devine foarte simplu să lucrezi, pe de o parte, la consolidarea echipei, iar pe de altă parte la implicarea acesteia în activităţi cu impact social. Exact acest lucru am încercat sărbătorind Ziua Mediului. Colegii noştri au participat la salubrizarea zonelor verzi iar rezultatele au fost unele pe măsură atât în Bucureşti, cât şi în ţară”, a declarat Monica Botocan, Human Resouces Leader.

La Iaşi, 12 reprezentanți MSD au salubrizat Zona de agrement C.A.Rosetti. Reprezentanţii MSD din Cluj-Napoca au curăţat de deşeuri Izvorul Sfântul Ioan din Zona Verde Făget, iar la Timişoara, cei 14 angajaţi MSD au ales să salubrizeze Zona Verde de pe bulevardul Republicii din centrul oraşului, unul dintre locurile preferate de promenadă al timişorenilor.

La final, după mai bine de patru ore de muncă, cele patru echipe din ţară au colectat peste 100 de kilograme de gunoi menajer.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.