A 3-a editie a Purple Night Romania mobilizeaza sectoarele public si privat, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

0

Mai multe municipalitati din Romania, impreuna cu sectorul privat si-au unit fortele din nou si au luminat in violet obiective turistice, sedii de primarie, cladiri de birouri si mall-uri in seara zilei de 3 decembrie, incepand cu 18, marcand Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

#PurpleNightRomania este un apel la actiune creat de Romanian Diversity Chamber of Commerce in fiecare an, in ziua de 3 decembrie, cu scopul de a transmite un mesaj de suport si constientizare pentru includerea a celor aproape 1 milion de persoane cu dizabilitati care traiesc in Romania.

Initiativa Purple Night este sustinuta intens de sectorul privat si public, de mass-media si de cetateni in general, beneficiind de un interes din ce in ce mai crescut de la un an la altul, pe masura ce societatea devine tot mai constienta de dezavantajele cu care se confrunta in continuare persoanele cu dizabilitati, din cauza excluziunii economice si sociale, a sanselor inegale, a lipsei de acces la oferte de locuri de munca, a lipsei unei mobilitati adecvate si a accesibilitatii in general in viata de zi cu zi.

Pentru companiile care doresc sa angajeze, bazinul de talente care include persoane cu dizabilitati este o mina de aur neexploatata. Nu doar ca reprezinta o resursa mare de munca deja localizata in Romania si care nu trebuie adusa din afara (doar in 2021, in jurul de 100.000 de muncitori au fost adusi in Romania si angajati, conform ANOFM), dar acestia detin si aptitudini care, in multe cazuri, sunt mai potrivite pentru anumite tipuri de munca.”, a declarat Perry V. Zizzi, presedinte Romanian Diversity Chamber of Commerce, Managing Partner la Dentons Romania.

Pentru campania Purple Night 2022, urmatoarele municipalitati, companii, ambasade si organizatii din Romania si-au luminat in violet sediile de primarie, obiective turistice, cladirile de birouri, receptiile sau ecranele tv din interior:

Primaria Brasov (cladirea primariei), Primaria Sibiu (cladirea primariei si Turnul Sfatului), Primaria Iasi (Palatul Roznovanu, unde se afla sediul primariei), Primaria Alba Iulia (Cetatea din Centrul Vechi);

Ambasada Suediei la Bucuresti;

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene;

ACCENTURE, AFI Europe (Lakeview Office), Anchor Group (Mall Bucuresti),

BCR (sediul central Bridge si alte cateva magazine din Bucuresti), BRD, CPI Romania (cu myhive S-Park, myhive Metroffice si Baneasa Airport Tower), Dentons, DMT Marine Equipment, Echinox, Globalworth Foundation (Globalworth Square & Globalworth Tower), GTC (Cascade Office, City Gate, Premium Plaza, Premium Point), Hexagon Offices Cluj, Heineken, ING Bank, Iulius Mall (Iulius Town Timisoara, Iulius Mall Cluj si Palas Mall Iasi), LSEG (London Stock Exchange Group cu Campus 6), Lion’s Head Investments (Oregon Park), Mazars, Metro Digital, Motivation, Nepi Rock Castle (Mega Mall Bucuresti), One United Properties (One Cotroceni Park Office), Oracle, Prime Kapital (cu Dambovita Mall), Raiffeisen (Sky Tower), Radisson Blu Hotel Bucuresti, Renault Group Romania (Dacia Business Center Bucuresti), S Immo (cladirile Podium & The Mark Office), Skanska, Special Olympics Foundation, UiPath, mall-urile VIVO! Constanta si VIVO! Baia Mare.

Pentru mai multe detalii despre editia Purple Night de anul acesta, imagini si participanti, va rugam sa vizitati pagina evenimentului RDCC aici.

Daca doriti sa va alaturati campaniei 2023, va rugam sa ne scrieti la contact@rdcc.ro.

Despre Romanian Diversity Chamber of Commerce

RDCC reuneste companii locale si multinationale din Romania pentru a dezvolta initiative de diversitate si incluziune prin proiecte si instrumente de constientizare si educare, dezvoltarea culturii organizationale si activitati de networking pentru organizatii si angajatii acestora. Afla mai multe aici: www.rdcc.ro.

#RDCC #PurpleNightRomania #DisabilityAwareness #HireMyStrenghts #EUDisabilityRights #UnitedinDiversity

Contact de Presa

Echipa de comunicare a RDCC

pr@rdcc.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.