50 de femei de carieră oferă Inspirație pentru viitor unor tinere din 13 sate din sudul României

0

50 de femei de carieră vor împărtăși experiența lor profesională cu 50 de tinere din mediul rural în cadrul evenimentului “Inspirație pentru viitor” organizat de Fundația PACT în parteneriat cu AVON Cosmetics România, pe 31 martie.

fundatia pact logo 2017 accelerator rural

Cele 50 de tinere provin din 13 comunități, din 9 județe din sudul României: Bumbești-Jiu (Gorj), Caracal (Olt), Corbeni (Argeș), Eșelnița (Mehedinți), Găujani (Giurgiu), Lanurile (Brăila), Mahmudia (Tulcea), Merișani (Argeș), Negoi (Dolj), Ocolna (Dolj), Sfântu Gheorghe (Tulcea), Spanțov (Călărăși), Vârvor (Dolj). Ele se vor întâlni cu femei de carieră care lucrează în domenii variate precum business, media și comunicare, antreprenoriat, resurse umane, administrație publică. Acestea vor petrece o zi împreună cu tinerele lor invitate și vor povesti despre reușitele și provocările lor, oferindu-le modele de inspirație.  La rândul lor, cele 50 de tinere vor avea ocazia să povestească despre comunitățile lor și despre greutățile cu care se confruntă.  A doua zi, pe 1 aprilie, tinerele vor participa la un atelier de dezvoltare personală care să le ajute să se descopere și să le dea idei despre ce pot face în viitor.

“Aceste tinere nu au acces la informații și oportunități precum cele care trăiesc în orașele mari. Opțiunile lor profesionale sunt reduse și, de multe ori, sunt nevoite să renunțe la visurile lor. Această realitate este confirmată de cifre: în 2015 rata de părăsire timpurie a școlii a fost de 27,8% în mediul rural, față de 5,9% în orașele mari. Inspirație pentru viitor este una dintre inițiativele prin care ne dorim să susținem educația în comunitățile sărace din sudul României.”, a declarat Gabriela Stanciu, director executiv Fundația PACT.

 “Campania Respectului pentru femei, una dintre iniţiativele sociale AVON, e un demers necesar în faţa unei probleme care pare să se replice la nesfârşit în jurul nostru. De aceea, credem că e de datoria noastră să vorbim deschis şi să ne implicăm pentru rezolvarea unor răni pe care niciun machiaj nu le-ar putea acoperi: rănile violenței asupra femeii. Poate le consideraţi pe tinere prea mici, încă prea jucăuşe pentru un astfel de subiect.  Credem însă că e optim ca adolescenţa, perioada primelor legături de cuplu şi cea în care luăm primele decizii importante, să fie cea în care tinerele află că e important să pună preţ pe demnitatea lor şi că pot obţine orice îşi doresc prin muncă şi perseverenţă.” Stela Toderaşcu, Senior Commercial Marketing Manager AVON Cosmetics România.

Inspirație pentru viitor este unul dintre proiectele prin care Fundația PACT sprijină accelerarea dezvoltării comunităților rurale din sudul României prin intervenții sustenabile în educație, sănatate, locuire și antreprenoriat social.

Despre Fundația PACT

Din 2006, Fundația PACT accelerează schimbarea în sudul României deoarece credem că România va evolua sănătos dacă va crește de jos în sus, prin lideri și idei din interiorul comunităților locale. Am sprijinit peste 160 de comunități si peste

22.000 de persoane cu facilitare, instruire, consultanță și finanțare să identifice nevoi ale propriei comunități, să le prioritizeze și să își asume responsabilitatea pentru rezolvarea lor. În 2016, PACT a sprijinit dezvoltarea a 12 cluburi pentru tineri în județele Gorj, Dolj și Olt. Tinerii au participat la cursuri de educație financiară și implicare în comunitate, iar la finalul au propus și implementat 12 proiecte comunitare pornite de la nevoi locale. www.fundatiapact.ro/ www.facebook.com/FundatiaPACT

Despre AVON Cosmetics România

De 20 de ani în Romania, AVON schimbă lumea femeilor din România, atât prin frumuseţe şi oportunitate de carieră, cât şi prin lupta pentru demnitatea lor.

Începând cu 2008, prin Campania Respectului, iniţiativa AVON de luptă împotriva violenţei domestice, 500.000 $ au fost donaţi pentru dotarea a 9 centre de adăpost şi consiliere pentru victime, 9 burse jurnalistice pentru documentarea responsabilă a violenţei în familie, campanii de informare şi educare, dar şi proiecte educaţionale pentru adolescenţi.

Oprim violenţa atunci când nu ne mai prefacem că nu există, te invităm să ne fii alături şi să nu stai deoparte atunci când AMOR se transformă în AJUTOR. Violenţa fizică nu apare din senin, iar semnele timpurii, deşi subtile,  sunt uşor de recunoscut. Le găseşti pe multe dintre ele, alături de motivele pentru care unei femei îi e atât de greu să plece dintr-o relaţie abuzivă sau cum putem noi, cei din jur să sprijinim victimele, pe www.campaniarespectului.ro şi www.facebook.com/CampaniaRespectului.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.