Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

50 de copii au învățat informatică și limba engleză în cadrul proiectului „Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca”

0

Asociația Edusfera în colaborare cu Școala Gimnazială Cojasca și Primăria Cojasca organizează vineri, 18 decembrie, de la ora 11.00, evenimentul de încheiere a proiectului „Educația – cheia dezvoltării comunei Cojasca” ce va avea loc la Căminul Cultural Cojasca – strada Principală, nr. 277, sat Cojasca, județul Dâmbovița.

IMG_5979

Proiectul a avut o durată de 8 luni și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG România. Acesta a reușit să contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunei, la îmbunătățirea relațiilor interetnice precum și la dezvoltarea oportunităților educaționale pentru copiii și tinerii romi și neromi din localitate. Valoarea totală a proiectului este de 37.221 EUR din care asistența financiară este în valoare de 33.445 EUR.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Primăriei Cojasca, Școlii Gimnaziale Cojasca și Asociației Edusfera. Participanții la ateliere educaționale în domeniile IT și limba engleză vor susține diverse demonstrații pentru a arăta cunoștințele dobândite.

În cadrul proiectului 50 de copii între 8 și 14 ani aflați în risc de părăsire timpurie a școlii din cauza rezultatelor școlare scăzute și a situației materiale dificile a familiilor din care provin au participat la ateliere educaționale în domeniile IT și limba engleză. Au fost organizate de asemenea sesiuni de consiliere vocațională pentru 20 de copii romi si neromi între 14 și 16 ani cu scopul integrării pe piața muncii sau a continuării studiilor.

Organizarea a 2 workshopuri cu 20 de participanți cu scopul de a încuraja înființarea unei organizații neguvernamentale locale, care să scrie și să implementeze proiecte cu finanțare locală, națională sau europeană a dus la demersul înființării unui ONG local. În scopul îmbunătățirii relațiilor interetnice și în scopul încurajării participării active a locuitorilor la procesul decizional, a fost organizată o masă rotundă pentru locuitorii romi si neromi ai comunei, pe teme legate de dezvoltarea comunității.

Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul la o educaţie de calitate al copiilor şi tinerilor români prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei. Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în combaterea sărăciei și a excluziunii sociale.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.