Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 lucruri creative pe care ar trebui să le știe orice femeie

0

 Centrul de cultivare a creativității CREATIVE ARTS (www.creativearts.ro)  a început înscrierile la toată gama de cursuri dedicate în special doamnelor și domnișoarelor, sesiunea februarie 2013.

Creativitate există în fiecare dintre noi și cu toții avem înauntru un os creativ, fie ca e unul din degetul mic sau o întreagă coloană vertebrală. Fiind creative în tot ceea ce facem reușim să ne exprimăm personalitatea și stilul în orice situație, să fim unice în orice context și să facem o diferență.

Totuși, indiferent de gradul  de creativitate înnăscută, există o serie de abilități necesare pe care toate doamnele și domnișoarele trebuie să le dobândească la un moment dat pe parcursul vieții. Și, atenție, niciodată nu este prea târziu!

Așa că iată cele 5 lucruri pe care este bine să le știe orice femeie:

  1. Să coasă de mână. Nasture, butonieră, tiv – toate ar trebuit să coasem de mână ceva la un moment dat, de nevoie și în grabă câteodată, în liniste și cu multă creativitate alteori. Dincolo de funcționalitatea cusutului de mână, această activitate ne deschide porți către multe exerciții de imaginație: accesorizarea și reinventarea ținutelor, realizarea de accesorii cusute și obiecte decorative.

Cursuri recomandate: Cursul intensiv de croitorie www.creativearts.ro/curs-de-croitorie/, Cursul intensiv de accesorizare www.creativearts.ro/curs-intensiv-de-accesorizare/, Cursul intensiv de accesorii textile www.creativearts.ro/curs-intensiv-de-accesorii-textile/

  1. Să coasă la mașină. De câte ori nu am descoperit hăinuțe dragi pe care nu le-am purtat din cauza faptului că au un tiv desprins sau că li s-a stricat fermoarul? Cine nu și-a cumpărat vreodată un obiect vestimentar minunat dar care avea nevoie să fie scurtat, strâmtat sau ajustat puțin? Cât timp avem să mergem la o croitoreasă căreia să îi explicăm ce ne dorim? Astfel de modificari simple pot fi făcute oricând dorim dacă avem câteva cunoștinte de folosire a mașinii de cusut, fie ea veche și simplă, fie una nouă, cu multe funcții. Iar de aici și până la realizarea ținutelor conform propriilor dorințe care ne vor scăpa de uniformizare e doar un pas.

Cursuri recomandate: Cursul intensiv de croitorie www.creativearts.ro/curs-de-croitorie/.

  1. reciclare creativa 2Să recicleze. Hârtie, carton, pet, aluminiu, sticlă, textil. Reciclăm selectiv, ducem la centre de colectare materialele reciclabile, dar cui îi trece prin cap să le reinventeze și să le transforme în jucării, accesorii și decorațiuni nemaivăzute? Colierul din tricou, suporturile de pahare din cd-uri, clopoțeii de vânt din capace de sticle, ghivecele și vazele din peturi și cutiile colectoare din foste cutii de conserve înfrumusețate sunt mărturia imaginației care transformă cu success gunoiul altora în comoara noastră. Cursuri recomandate: www.creativearts.ro/curs-de-reciclare-creativa/.
  2. Să deseneze sau să picteze. Că desenăm schematic o harta a locului unde trebuie să ajungem, că pictăm în culori speciale rochia pătată de cafea sau că dorim să înfrumusețăm comoda moștenită de la bunica, desenul și pictura ne relaxează, ne sunt necesare și au regulile lor pe care e indicat să le știm. Odată aflate aceste reguli, nimic nu ne impiedică să ne decorăm singure pereții, să ne personalizăm obiectele décorative sau, de ce nu, să petrecem o ora apropiindu-ne de cei mici care vor fi cuceriți de talentele noastre.
  3. Sa scrie povești. Cu toatele scriem, în orice domeniu am lucra: prezentări, oferte, emailuri, rapoarte, posturi pe rețelele sociale. Dar știm că nu e ușor nici să intri în starea de scris, nici să-ti adaptezi stilul așa că, doar cu puțin exercițiu, ne va fi mult mai ușor să scriem tot ce avem de scris. Poate chiar ne va face placere și un blog e doar începutul. Curs recomandat: Cursul intensiv de scriere creativă http://www.creativearts.ro/curs-de-scriere-creativa/ .

 

Centrul de cultivare a creativității Creative Arts a început așadar înscrierile la toată gama de cursuri de hobby, sesiunea 2013! Cursurile se desfășoară de Luni până Duminică, în locațiile partenere Creative Arts: Centrul Calderon (Str. J. L. Calderon nr. 39, Sector 2), Universitatea Româno-Americană (Bd. Expoziției nr 1B, Sector 1) și Acvatic Bebe Club (Str.  Delea Nouă, nr. 15, Sector 3).

Detalii pe www.creativearts.ro, pe pagina http://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti,   la e-mail office@creativearts.ro și telefon 0721.321.890.

cusut

CREATIVE ARTS  (www.creativearts.ro) este un centru de cultivare a creativităţii, creat în scopul descoperirii şi dezvoltării potenţialului creativ care se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulţi. CREATIVE ARTS realizează o gama largă de cursuri si ateliere, pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaţii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiştilor, noţiuni teoretice şi practice de: croitorie, pictură şi mozaic, design textil,design vestimentar, artă foto şi retouching fotografie de modă, ceramică şi modelaj, design interior, reciclare creativă, creaţie de bijuterii şi alte accesorii, muzică,  actorie/improvizaţie  şi stand-up comedy.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.