Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4 ani în sprijinul vârstnicilor – Asociația Niciodată Singur și Grupul CEZ

0

GRUPUL CEZ ÎN ROMÂNIA ŞI ASOCIAŢIA NICIODATĂ SINGUR –

DE 4 ANI ÎN SPRIJINUL VÂRSTNICILOR SINGURI

Pitești, 21 martie. Grupul CEZ în România și Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor demarează pentru al patrulea an proiectul de responsabilitate socială și voluntariat corporativ dedicat vârstnicilor singuri din județul Argeș, sub umbrela platformei de responsabilitate socială “Energie pentru Bine”.

Joi, 21 martie, voluntarii Grupului CEZ în România și Asociația Niciodată Singur au început cel de-al patrulea an de activități de voluntariat corporativ în sprijinul vârstnicilor rezidenți ai Centrului de Îngrijire și Asistență Găvana Argeș. De-a lungul anului 2019, voluntarii vor fi alături de bătrânii din cămin, în cadrul unor activități dedicate sărbătorilor din timpul anului, ateliere creative, concursuri distractive, de cultură generală, șezători de tricotat, proiecții de film și, în luna iunie, într-o excursie de o zi.

În 2018, în cadrul celor 20 de acțiuni desfășurate, 67 de voluntari ai Grupului CEZ în România au continuat să-și dezvolte relația de prietenie cu 220 de beneficiari direcți, rezidenți ai căminului. Metoda de intervenție a parteneriatului este una recunoscută internațional și se axează pe socializare constantă și dezvoltarea de relații de prietenie cu vârstnicii, pentru reducerea sentimentelor de singurătate și izolare. Statisticile arată că în România, unul din doi vârstnici se simte singur. Mai mult, anul trecut, programul de intervenție pentru bătrânii din cămine a obținut premiul al doilea, la secțiunea Servicii de Asistență Socială a Galei Societății Civile.

Derularea de activități de voluntariat în căminele de bătrâni reprezintă modul prin care voluntarii CEZ pot veni în sprijinul vârstnicilor într-un mod concret, simplu și reproductibil, cu efecte atât imediate, cât și de durată, prin schimbările de atitudine pe care le declanșează.

Continuitatea este elementul cheie în intervenția eficientă în viața bătrânilor singuri. Deja fiecare vizită la Căminul Găvana, alături de voluntarii Grupului CEZ în România, este o mică reuniune de familie. Ne dăm seama cum vârstnicii rezidenți au evoluat în fiecare an, datorită voluntarilor CEZ, care știu deja foarte bine să îi asculte și să le facă mici surprize, la fiecare activitate.”, a declarat Beatrice Culda, director executiv Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor oferă, prin programele sale, o bătrânețe demnă pentru cât mai mulți vârstnici. Peste 850 de beneficiari din București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si Târgoviște primesc sprijin emoțional, practic și material din partea voluntarilor organizației. Cei care doresc să se înscrie ca voluntari sau să afle mai multe despre programe, pot accesa www.niciodatasingur.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.