Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de nominalizări şi un juriu de excepţie la GALA VOLUNTARILOR 2011

0

Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment naţional dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi centrelor de voluntariat din întreaga ţară. Gala Voluntarilor va avea loc la Bucureşti in data de 12 decembrie 2011 şi marchează finalul evenimentelor organizate în România sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi Ziua Internaţională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie. Evenimentul este un excelent prilej de a spune „MULŢUMESC!” într-un cadru festiv voluntarilor care fac lumea mai frumoasă prin gestul lor unic de a dărui. Peste 200 de nominalizări au fost înscrise în concurs la cele 22 de secţiuni, de către organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice care lucrează cu voluntari.


Juriul care va desemna câştigătorii celor 22 de secţiuni este format din:

Pentru secţiunile “Voluntarul junior” şi “Voluntarul senior”

 • Margareta Pâslaru – Actriţă
 • Delia Cârstean – Manager Responsabilitate Socială Corporatistă, ING Asigurări de Viaţă
 • Luminiţa Oprea – CEO, Saga Business&Community

Pentru secţiunile “Voluntarul anului în domeniul artă şi cultură” şi  “Programul de voluntariat al anului în domeniul artă şi cultură”

 • Marius Manole – Actor
 • Damian Drăghici – Muzician, Solist la nai
 • Gabriela Minescu – Director proiect Responsabilitate Socială, Dacia Renault

Pentru secţiunile  “Voluntarul anului în domeniul social” şi  “Programul de voluntariat al anului în domeniul social”

 • Mircea Mocanu – Director, Direcţia de Programe Socio-Economice, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare
 • Silvia Mihalache – Manager Comunicare şi Relaţii Externe, Provident Financial
 • Robert Turcescu – Jurnalist, Realizator TV

Pentru secţiunile  “Voluntarul anului în domeniul protecţiei mediului şi animalelor” şi  “Programul de voluntariat al anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor”

 • Mona Nicolici – Manager Comunicare Sociala Corporatista, Petrom
 • Zoli Toth – Cantaret, Activist de mediu
 • Călin Goia – Solist Voltaj

Pentru secţiunile “Voluntarul anului în domeniul sport şi recreere” şi “Programul de voluntariat al anului în domeniul sport şi recreere”

 • Valeria Răcilă van Groningen – Campioană Olimpică la Canotaj
 • Cosmina Frîncu – Manager Responsabilitate Socială Corporatistă şi Sponsorizări, BRD Groupe Societe Generale

Pentru secţiunile  “Voluntarul anului în domeniul educaţiei” şi Programul de voluntariat al anului în domeniul educaţiei”

 • Romeo Moşoiu – Consilier, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
 • Tincuţa Apăteanu – Director Executiv, Fundaţia Dinu Patriciu
 • Georgeta Bora – Manager Responsabilitate Socială Corporatistă, RBS Bank

Pentru secţiunile Voluntarul anului în domeniul sănătate” şi Programul de voluntariat al anului în domeniul sănătate

 • Raed Arafat – Secretar de stat, Ministerul Sănătăţii
 • Paula Herlo – Jurnalist, Realizator TV

Pentru secţiunileVoluntarul anului în domeniul activism civic şi drepturile omului” şi Programul de voluntariat al anului în domeniul activism civic şi drepturile omului”

 • Mircea Toma – Jurnalist, Activist pentru Drepturile Omului, Preşedinte, Agenţia de Monitorizare a Presei
 • Diana Olivia Hatneanu – Director Executiv Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului Romania – Comitetul Helsinki
 • Cristina Bălan – Director United Nations Information Center

Pentru secţiunileVoluntarul anului în domeniul sprijin reciproc între membri”  şi Programul de voluntariat al anului în domeniul sprijin reciproc între membri

 • Daniela Raiciu – Director de Marketing, Hofigal Import-Export
 • Ancuţa Vameşu – Coordonator Economie Socială, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile
 • Dragoş Dehelean – Coordonator ResponsabilitateSociala.ro

Pentru secţiunileVoluntarul anului în domeniul tineretului” şiProgramul de voluntariat al anului în domeniul tineretului”

 • Széll Lörincz – Vicepreşedinte, Aurtoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret
 • Simona David – Manager Afaceri Corporatiste, Adevărul Holding
 • Laura Chilom – HR Consultant, eJobs

Pentru secţiunileCoordonatorul de voluntari al anuluişi “Centrul de voluntariat al anului”

 • Amelia Gorcea – Preşedinte, Pro Vobis – Centrul Naţional de resurse pentru Voluntariat
 • Dana Cavaleru – Director Executiv, HR Club
 • Iulia Deutsch – Director-adjunct, Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Partenerii media ce susţin Gala Voluntarilor 2011 sunt: Adevărul Holding, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Regional, Business-Edu, CSR-Romania, 121.ro, Reţeaua Socială Acţiionăm Responsabil, Revista Boutique şi Metropotam.ro

 

—-

Gala Voluntarilor 2011 este organizată de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România. Dintre membrii grupului de coordonare sunt implicaţi în organizarea acestui eveniment: Organismul naţional de coordonare al AEV 2011 în România aflat la Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii (www.eurocult.ro), VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România (www.federatiavolum.ro), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (www.anpcdefp.ro), Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (www.anst.gov.ro).

Despre Anul European al Voluntariatului 2011

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeana şi urmăreşte crearea unui mediu favorabil voluntariatului în Uniunea Europeană şi în statele membre printr-o serie de activităţi la nivel european şi naţional. Pentru informaţii despre activităţile la nivel european dedicate AEV vizitaţi www.europa.eu/volunteering. Pentru informaţii despre Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania vizitaţi www.voluntariat.ro/despre_aev.htm.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.