Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 mari premii pentru “Let`s Do It, Romania!” la Gala Societăţii Civile

0

La Opera Română, a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cea mai importantă competiţie care premiază activitatea sectorului non-profit din România.

“Let`s Do It, Romania!” a urcat pe scenă de două ori, fiind premiat la ambele secţiuni la care a fost înscris în concurs. Primul premiu I a fost câştigat la categoria Comportament civic şi participare publicaă, cea mai disputată categorie din cadrul competiţiei. 38 de proiecte au fost înscrise în această secţiune a Galei, numărul cel mai mare din acest an.

Cea de-a doua categorie la care “Let`s Do It, Romania!” a fost marele câştigător este Proiecte şi campanii de voluntariat, secţiunea cea mai sugestivă pentru acţiunile de tip non-profit, dar şi cea mai relevantă, având în vedere specificul proiectului.

“Cele două premii ne bucură extrem de tare, pentru că sunt o recunoaştere a ceea ce a însemnat “Let`s Do It, Romania!” pentru societatea civilă. Ne dorim ca iniţiativa noastră să dea încredere şi altor acţiuni care au ca scop schimbarea în bine a Romaniei, pentru că am arătat că se poate şi aici, atunci când crezi şi lupţi până la capăt. Cele 2 premii câştigate vorbesc perfect despre ce înseamnă “Let`s Do It, Romania!”: comportament civic şi voluntariat, două cuvinte cheie pentru acţiunea din 25 septembrie 2010. Şi nu ne oprim, “Let`s Do It, Romania!” se întâmplă şi în 2011, aşa că îi invităm încă de pe acum pe români să intre în echipa noastra naţională! ” au declarat reprezentanţii proiectului.

 

Proiectul a fost premiat la ambele secţiuni la care a fost înscris, acesta fiind numărul maxim de înscrieri acceptate de regulamentul competitţei.

Gala Societăţii Civile este competiţia anuală prin intermediul căreia sunt premiate cele mai bune proiecte desfăşurate de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă, sindicate sau persoane fizice, punând astfel în valoare şi aducând un plus de vizibililitate celor mai bune iniţiative civice. Festivitatea de acordare a premiilor reprezintă un prilej şi un loc de întâlnire între cel de-al treilea sector şi reprezentanţii sectorului public şi privat.

“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, care îşi propune să cureţe întreaga Românie de gunoaiele din afara oraşelor într-o singură zi. Pe 25 septembrie 2010, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.