Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

180 de studenți din toată Europa se reunesc la Timișoara

0

Între 15 și 21 noiembrie va avea loc Presidents’ Meeting, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate membrilor organizației studențești Board of European Students of Techology (BEST) și studenților Universităţii “Politehnica” din Timişoara. Evenimentul îşi propune să reunească toți președinții grupurilor locale BEST din întreaga Europă pentru a lua decizii importante pentru organizație, dar și studenţii Universităţii pentru a participa la un târg de job-uri și workshop-uri de soft skills.

Programul evenimentului se va desfăşura pe durata a 5 zile, având două componente: una externă și una internă.

Componenta externă este reprezentată prin deschiderea oficială din data de 16 noiembrie și va avea loc în cadrul Teatrului Național Timișoara, începând cu ora 9. Aici sunt așteptați delegații internaționali, studenții Universității „Politehnica”, oficialități ale Universității și oficialități din partea Primăriei Timișoara. Prima parte a zilei va fi dedicată discursurilor inaugurale din partea invitaților noștri, iar cea de-a doua va reprezenta șansa ca studenții timișoreni să interacționeze cu partenerii noștri, o serie de companii multinaționale și asociații educaționale, și să cunoasca noi oportunități de carieră și de studiu de la nivel local, național și internațional.

Componenta internă va avea loc la Complexul hotelier Buziaș, începând cu 16 noiembrie. Aici, peste 180 de participanți din 93 dintre cele mai bune universități tehnice din Europa vor discuta pe teme esențiale ale organizației, vor prezenta și evalua proiectele internaționale curente și vor participa la sesiuni de instruire pe teme legate de BEST.

 

Mai multe detalii pot fi găsite pe 2012.presidentsmeeting.eu, site-ul evenimentului.

Grupul local BEST Timișoara și, implicit, orașul Timișoara au fost selectați să găzduiască acest eveniment, motiv pentru care el este o onoare atât pentru organizatori, cât și pentru oficialitățile orașului.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 93 de universităţi tehnice din 32 de ţări europene. Organizaţia BEST Timişoara a prins viaţă în primăvara anului 1991, la iniţiativa unui grup de studenţi entuziaşti, dornici de a profita din plin de anii de studenţie şi oportunităţile pe care aceştia le oferă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.