Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

150 de proiecte și programe înscrise la Gala Societății Civile 2015

0

43% dintre acestea au fost implementate la nivel național.

Cea de-a XIII-a ediție a Galei Societății Civile include 150 de proiecte și programe, 147 sunt înscrise în competiție și patru în secțiunea-galerie Think Tank, extra-competiție. 64 dintre inițiativele civice înscrise la Gală au generat schimbări pe termen mediu și lung la nivel național.

În total, participă peste 100 de organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Dintre acestea, 57% sunt din București, iar 43% din 23 de județe – Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Vâlcea, Prahova, Satu Mare, Sibiu și Timiș.

Castigatori_GSC 2014_credit foto Roald Aron

Domeniul în care au activat cele mai multe ONG-uri a fost Educație, Învățământ si Cercetare, acesta prezentând 23 de înscrieri. La categoria Sănătate au fost înregistrate 18 proiecte, urmată de secțiunea Incluziune socială cu 11 proiecte. Câte 9 proiecte au fost înregistrate la categoriile Artă și cultură și Comportament civic și participare publică, 8 la Servicii de asistență socială, câte 6 la Protecția mediului și Dezvoltare economică și socială și 4 la Apărarea drepturilor individuale/ colective.

În cadrul secțiunilor Proiecte și campanii de voluntariat și Proiecte pentru tineret au fost înscrise 22, respectiv, 17 proiecte.

În cadrul Categoriei C au fost încadrate 43 de proiecte astfel: Buget – / Eficiență + 8 proiecte, Impact -10 proiecte, Durabilitate – 4 proiecte, Originalitate – 21 de proiecte.

În secțiunea dedicată parteneriatului asociativ-privat, Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială, au fost înscrise 8 proiecte, iar în cea dedicată activităților cu caracter permanent si continuu ale unei organizatii au fost înscrise 23 de programe.

În perioada aprilie – mai, proiectele și programele din cadrul competiției sunt evaluate de către membrii juriului, cei 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de acordare a premiilor, care va avea loc în luna iunie, în București.

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociația ActiveWatch, Societatea Academică din România
și Centrul Român de Politici Europene au depus patru programe în noua secțiune-galerie Think Tank. Aceasta nu face parte din competiție, ci are rolul de a contribui la o mai bună înțelegere a conceptului.

„Este o onoare pentru noi să fim alături de ONG-urile din România de mai bine de 13 ani. Avem șansa să cunoaștem proiectele sectorului încă de la început, să le urmărim evoluția și apoi să le aplaudăm rezultatele la fiecare gală. Numărul mare de înscrieri reflectă întreaga activitate a sectorului din România”, declară Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile.

Mai multe informații despre proiectele înscrise în competiție găsiți aici.

LOGO GSC PANORAMIC

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.

Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de nouă ani este partener principal, Fundația Vodafone România ca sponsor fondator.

Gala Societății Civile 2015, ediția a XIII-a, se desfășoară sub Patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Parteneri: Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Avon România.
Partener media principal: HotNews.ro
Parteneri media: The CSR Report, StiriONG.ro, AlTreileaSector.ro, Green Report, Think Outside The Box, Primăria Sectorului 1, Șapte Seri, Getica OOH, Wall-Street.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, Esquire, Beau Monde, Marie Claire, Men’s Health, National Geographic România, National Geographic Traveler.
Parteneri tradiționali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes România, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.