Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

120 000 de români, o primă estimare!

0

 

28 septembrie, o noua Zi de Curățenie Națională “Let’s Do It, Romania!”

“Let’s Do It, Romania!” a devenit deja o tradiție pentru țara noastră. În 2013, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, românii au ieșit să curețe țara de deșeuri, în cel mai mare proiect de implicare socială din România.

Încă de la primele ore ale dimineții, sute de voluntari au venit la punctele  de înregistrare, în ciuda vremii nefavorabile din mai multe județe. Curățenia s-a încheiat în jurul orei 15:00, când partenerii pe gestiunea deșeurilor au început colectarea sacilor.

O prima estimare arată că 120 000 de români au participat la curățenia națională de pe 28 septembrie. Primele rezultate primite la nivel național clasifică județele Botoșani (12 000 de voluntari), Iași (10.000 de voluntari), Dâmbovița (9000 de voluntari), Arad (7.000 de voluntari), Neamț (6850 de voluntari). Rezultatul exclude câteva județe importante, în care acțiunea a fost anulată sau amânată din cauza vremii nefavorabile (Brăila, Dolj).

Ne bucurăm să vedem că voluntarii “Let`s Do It, Romania!” sunt alături de noi în fiecare an. Suntem deja la a patra ediție a proiectului, iar entuziasmul din jurul proiectului este la fel de mare. “Let`s Do It, Romania!” nu înseamnă numai curățenie, ci și o atitudine față de orice lucru care necesită acțiune și o schimbare concretă. Iar cei aproape 800 000 de voluntari care au participat până acum la acțiunile noastre ne dau încredere că avem și în România oameni curajoși, care sunt schimbarea pe care o vor în lume. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Ionuț Iordăchescu, coordonator “Let`s Do It, Romania!”.

Un prim număr de saci strânși este 100 000, urmând ca rezultatul final să fie comunicat în urma colectării tuturor sacilor de către partenerii de salubritate din fiecare județ. Procentul de reciclare a deșeurilor colectate este de aproximativ 50%, un obiectiv important depășit de echipa“Let’s Do It, Romania!”. Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 a fost creșterea procentului de reciclare al deșeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectați, de la 30% în 2012, 26% în 2011 și 17% în 2010.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” mulțumește tuturor voluntarilor implicați în acest proiect ambițios, începând cu cei prezenți în ziua de curățenie, cât și toti cei care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, mulțumirile merg si la companiile care au susținut acest proiect, dar și către ong-uri și autoritățile centrale și locale.

 

LDIR voluntari Baneasa

„Let`s Do It, Romania!” face parte din mișcarea internațională „Let`s Do It, World!”, cea mai mare mișcare socială organizată vreodată în lume, reușind să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari în numeroase acțiuni de curățenie și educație. Alte 96 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generala în 2013.

În România, în acțiunile organizate până acum în 2010, 2011 și 2012, au participat peste 650 000 de voluntari, care au colectat peste 1,6 milioane de saci de deșeuri.

Site: http://www.letsdoitromania.ro

 

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.