Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 profesori au schimbat viețile a 1.000 de elevi în cadrul parteneriatului de 4 ani Teach for Romania – UniCredit Bank

0

La începutul acestei luni, 60 copii din clasele a VII-a și a VIII-a ai Școlii din Fundeni au avut parte de două zile de activități în București și Snagov, ca parte a celei mai recente acțiuni Teach for Romania și UniCredit Bank. Elevii au participat la ateliere unde au discutat despre importanța educației, s-au întâlnit cu oameni care și-au depășit condiția și au dezbătut împreună ce contribuție a avut educația în viața lor.

Acțiunea a marcat deschiderea celui de al 4-lea an consecutiv al parteneriatului strategic dintre UniCredit Bank și Teach for Romania. Colaborarea pe termen lung a constat în formarea și pregătirea a 12 profesori care au schimbat viețile a aproximativ 1.000 de copii din localitatea Fundeni.

Activitatea din Februarie, reprezintă doar una dintre modalitățile prin care UniCredit Bank contribuie la generarea unui impact pozitiv în comunitate. Susținem activități relevante pentru copii și cu impact în decizia lor de a nu renunța la școală. Parteneriatul cu Teach for Romania este un angajament pe care îl prețuim, deoarece nimic nu este mai important decât educația. Împreună avem un impact real în viața acestor copii și îi ajutăm să aibă un viitor mai bun. Asigurarea unui mediu educațional decent este primul pas către o societate responsabilă, în care cei născuți în zone defavorizate, precum Fundeni, pot avea o șansă reală.” –Ina Solomon, CSR & Corporate Sponsorships, UniCredit Bank

Localitatea Fundeni din judetul Călărași este o comunitate unde un finanțator, un director-minune, profesori Teach for Romania, împreună cu întreaga cancelarie, părinți și bunici au făcut și fac minuni. În ultimii ani am putut observa un progres real ca urmare a activităților desfășurate, aspect care ne face să fim optimiști în legătură cu viitorul acestor copii. Iar colaborarea cu UniCredit Bank ne-a asigurat un partener implicat, care înțelege importanța muncii pe care o depunem. ” – Corina Puiu, Co-Fondator și Director Executiv, Teach for Romania

Comunitatea locală din Fundeni observă deja rezultatele și impactul inițiativelor desfășurate de către echipa de profesori. Elena Grigore, directoarea Școlii gimnaziale nr.1: „De când a venit echipa Teach for Romania, am aplicat o abordare axată pe activități, căci un copil care este apreciat într-o activitate, își poate îmbunătăți situația școlară.” În același timp, părinții copiilor sunt fericiți deoarece aceștia merg la școală cu mai mult entuziasm: „De când a venit echipa Teach, copiii au mai mult drag de școală, au mai multă încredere în profesori” – Viorica Nicolae – mama Marinelei, o elevă la școala din Fundeni.

UniCredit Bank s-a implicat încă de la începutul programului Teach for Romania și a sprijinit inițiativa prin activități relevante pentru copii și cu impact în decizia lor de a nu renunța la educație.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) care predau în 108 școli, unde lucrează cu aproximativ 10.000 de copii din 17 județe. Mai multe despre Teach for Romania găsiți aici: www.teachforromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.