Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12.000 de elevi viitori antreprenori cu sprijinul Petrom si Junior Achievement

1

 12.000 de elevi și peste 400 de cadre didactice beneficiază gratuit de cursuri de antreprenoriat

Programul este dezvoltat de Junior Achievement România în parteneriat cu Petrom în 161 de școli din 18 comunități

Prin platforma Țara lui Andrei, Petrom încurajează spiritul antreprenorial prin transfer de expertiza și sustinere financiară

DSCN2864

Demarat în luna aprilie a acestui an, proiectul de educație antreprenorială “Mici antreprenori în Școala lui Andrei” oferă elevilor instrumente necesare pentru a gândi creativ și pentru a putea soluționa problemele din comunitățile în care trăiesc. Inițiativa este dezvoltată de Junior Achievement România în parteneriat cu Petrom și se va desfășura până în luna decembrie 2013.

Aproximativ 12.000 de elevi și peste 400 de cadre didactice din ciclurile primar şi gimnazial vor face şcoală “altfel” în cadrul modulelor „Comunitatea mea”, „Economia țării”, „Orașul meu”, „Sensul banilor” și „Este afacerea mea”. Programul le va spori încrederea elevilor în propriile șanse de succes și le va dezvolta gândirea antreprenorială.

Acest program a fost mai întâi de toate o provocare pentru mine şi apoi şi pentru elevii mei. Este interesant, provocator, de un real folos tuturor elevilor, dar mai ales celor cu spirit de antreprenor. Elevii au învăţat să lucreze în echipa elaborând reclame, schiţe, proiecte, planuri de afaceri extrem de interesante. Cu alte cuvinte, le-a plăcut să se joace de-a „micii antreprenori” şi până la urmă chiar au reuşit, participând cu succes  la Târgul de Crăciun organizat în şcoală”, prof. Jana Voiculescu.

În cadrul acestui program relaţia profesor-elevi devine mai transparentă. Elevii se deschid, comunică, îşi exprimă propriile păreri, idei, opinii, fără să fie criticaţi. Învaţă să lucreze în echipe, să colaboreze eficient, să fie creativi. Pot face alegeri şi îşi asumă consecinţele alegerilor şi acţiunilor. Învaţă să ia iniţiativa și pun  în practică abilităţile lor antreprenoriale”, prof. Mihaiela Lazăr.

Cele 18 comunități incluse în program sunt Galați, Brăila, Zemeș, Moinești, Buzău, Adjud, Ploiești, Câmpina, Pitești,  Craiova,  Constanța,  Videle,  Foglaș,  Marca,  Suplacu  de  Barcău,  Moreni,  Boldești  Scăieni și București. Cadrele didactice din cele 161 de școli selectate beneficiază de materiale gratuite şi cursuri de formare. Pe termen lung, ei vor putea continua activitatea implementând un proces educaţional modern, de impact, în aceste şcoli.

„Prin platforma Țara lui Andrei, Petrom susține comunitățile din România prin programe care susțin educația antreprenorială și finanțează idei care aduc valoare economică și socială în comunitățile din România.” a declarat  Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom 

 

Despre Țara lui Andrei

Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația. Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri iniţiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate.

 

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie locală şi soluţii de dezvoltare pe termen lung.

OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde euro în ultimii opt ani.

La sfârşitul anului 2012, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.

Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, OMV Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, OMV Petrom operează centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

În anul 2012 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5.891 milioane euro, iar EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1.270 milioane euro. OMV, cea mai mare companie industrială publică din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. În Explorare şi Producţie, OMV activează în două ţări de bază, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. În Gaze şi Energie, OMV a vândut aproximativ 437 TWh gaze în 2012. În Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane tone și deținea la finalul anului 2012 aproximativ 4.400 staţii de distribuţie în 13 ţări, inclusiv Turcia.

Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 1,62%, iar 7,74% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Vreau sa cititi cartea „Meritocratia si Meritocratismul”,a lui d-l Primo Laurentiu,adresa lui de e-mail este „lau130767@gmail.com”,cartea este de 40 de roni,card de membrul 20 de roni,nu se plateste, se plateste din fondul da la Brasov,falvere,cite doriti,toate se obtit de la d-ra Bader Betina,0755 098 489.Eu am mobil 0755 748 189.Neaparat!Nu este neaparat sa faceti ceea ce scrie acolo!Trebuie sa resimpiti meritocratia si constintutia meritocratica!La reverede!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.